Mandić uputio pismo Metsoli i Popi: Skupština Crne Gore okončala niz postupaka izbora funkcionera u oblasti pravosuđa

"Želim da sa Vama podijelim svoje duboko ubjeđenje da će Skupština Crne Gore nastaviti da niže zapažene rezultate kada je u pitanju evropski put naše zemlje, ali i kada su u pitanju sva ona pitanja koja se tiču boljeg života svih naših građana“

10602 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić obavijestio je danas predsjednicu Evropskog parlamenta Robertu Metsolu i ambasadorku Evropske unije u Crnoj Gori Oanu Kristinu Popu o postignutim rezultatima 28. saziva Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz Mandićevog kabineta.

Kako se navodi, on je u pismu upućenom Metsoli i Popi govorio o "brojnim pomacima ključnim za dalje snaženje demokratskih institucija i vladavine prava u našoj zemlji".

"Predsjednik Mandić se u pismu osvrnuo na činjenicu da je, tokom prethodna tri mjeseca Skupština Crne Gore uspješno okončala niz postupaka izbora i imenovanja visokih funkcionera u oblasti pravosuđa, čime se stalo na kraj višegodišnjem radu u v.d. stanju na ovim značajnim pozicijama, posebno istakavši da je Skupština Crne Gore uz značajnu podršku 61 poslanika, što čini više od 75 odsto ukupnog broja poslanika našeg parlamenta, donijela Odluku o izboru vrhovnog državnog tužioca Crne Gore", piše u saopštenju.

"Želim da sa Vama podijelim svoje duboko ubjeđenje da će Skupština Crne Gore nastaviti da niže zapažene rezultate kada je u pitanju evropski put naše zemlje, ali i kada su u pitanju sva ona pitanja koja se tiču boljeg života svih naših građana“, istakao je Mandić.

Dodao je i da je zadatak kako njega kao predsjednika Skupštine, tako i svih poslanika parlamentarne većine, da Crnu Goru pomire i učine stabilnim društvom, u kojem će svi imati jednaka prava i šanse.

"Uvjeren sam da će doprinos Skupštine Crne Gore reformskim procesima i izgradnji sveopšteg društvenog mira biti snažan podsticaj napretku naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i da će kontuinuirana posvećenost tekućeg skupštinskog saziva biti prepoznata kao naše iskreno zalaganje ubrzanju ovog procesa“, zaključio je u pismu Mandić.

Bonus video: