Medojević: Ašanin ne može da sakrije mržnju prema DPS-u

"Ivan Ašanin očigledno misli da se nedostak kvaliteta može, po njegovom starom običaju zataškati, kvantitetom njegovih beskrupuloznih izjava"
145 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 10.08.2017. 11:20h

Predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević kazao je da predsjednik mojkovačkog odbora GP URA Ivan Ašanin ne može da sakrije mržnju prema DPS-u.

"Ivan Ašanin očigledno misli da se nedostak kvaliteta može, po njegovom starom običaju zataškati, kvantitetom njegovih beskrupuloznih izjava. Na njegovu žalost, u slučaju g-dina Dejana Medojevića i Opštine Mojkovac, Ašanin se uputio na pogrešnu adresu, jer nema potrebe da prijeti nadležnim državnim organima, kojima smo mi već odavno predali svaki akt. Da je Ivan Ašanin u velikoj mjeri opsjednut g-dinom Dejanom Medojevićem, govori činjenica da ga uporno poistovjećuje sa Opštinom Mojkovac i Turističkom organizacijom Mojkovca. Predsjednik Opštine je u skladu sa zakonskim propisima, ujedno i predsjednik Turističke organizacije, međutim zakonski propisi su i ovog puta bili nepoznanica za Ivana Ašanina. Šta je htio da postigne Ašanin sa objavljivanjem Odluke o finansijskoj pomoći za rješenje stambenih pitanja u medijima nije nikom jasno, jer se upravo iz same Odluke vidi da je ista prvo donijeta od strane Izvršnog Odbora Turističke organizacije, jednoglasno i u skladu sa zakonskim propisima, kao i da se u potpisu nalazi faksimil predsjednika Turističke organizacije, g-dina Dejana Medojevića, jer donošenju ove, napominjemo - zakonite Odluke, nije prisustvovao lično", rekao je Medojević.

Predsjednik mojkovačkog odbora Građanskog pokreta URA Ivan Ašanin kazao je da je stan u Sutomoru renoviran novcem građana Mojkovca.

"Sarkazam je u tome da Ivan Ašanin govori o tamo nekom paradoksu, kad je svako njegovo pojavljivanje u javnosti kontradiktorno toliko da ni sam više ne može pohvatati sve konce. Prvo se crnogorskoj javnosti obratio sa tvrdnjama da posjeduje dokaze o uplaćenim sredstvima od 5.000,oo € , da su sredstva iz Budžeta Opštine Mojkovac, namijenjena zaposlenima u toj opštini, isplaćena direktorici Turističke Organizacije Mojkovac i da je Rješenje o isplati potpisao predsjednik, a onda je potcjenjujući zdrav razum i logiku svih nas, objavio već pomenutu Odluku Izvršnog Odbora TO i priznanicu od 3.000 eura. Koliko je istinoljubljiv Ivan Ašanin govori i to da nije ni pokušao da demantuje g-dina Dejana Medojevića, kada je riječ o spornim radnjama koje je veliki lokalni patriota Ašanin, preduzimao dok je bio direktor Agencije za investicije i građevinsko zemljište. Zašto Ivane Ašaninu ne dostaviš medijima kopije ugovora kojima si, isti ti-glavom i bradom, prodavao državno zemljište i ne pojasniš na koji si način to činio? O zakonitosti postupaka Ivana Ašanina imao bi mnogo toga reći predsjednik Opštine, g-din Dejan Medojević, ali ovog puta će se zadržati na ovome", rekao je Medojević.

On je dodao da Ašanin ne može da sakrije mržnju prema DPS-u.

"Svoju mržnju prema DPS-u Ašanin ne može više ni da sakrije. Zašto Ivane Ašaninu odbijaš da odgovoriš koliko je sredstava za rješavanje stambenog pitanja i po koji put dobio tvoj odbornik iz URE, jer po tvojim tvrdnjama , način na koji odbornik URE ili bilo koje druge političke partije dobije sredstva je zakonit, a samo kada je riječ o DPS-u i njegovim kadrovima to je nezakonito? Mojkovac je kao što svi znamo mali grad i u njemu se svi odlično poznajemo. Zahvaljujući tome, ni ne sumnjam da Mojkovčani i Mojkovčanke znaju ko sam ja, a ko je Ivan Ašanin. Ponosan sam i na svoju porodicu, i na svoju ujčevinu, a i na svoje obrazovanje što se vidi iz saopštenja koje potpisujem i iza kog stojim. Apsolutna je laž da imam bilo kakvu nekretninu bilo gdje u Crnoj Gori i van nje, mimo onoga što je upisano u mom imovinskom kartonu. Sve kuće i stanovi koje ste mi lažno pripisvali od Kotora do Podgorice, a sad i Sutomora ću vam pokloniti istog trena. Za razliku od tebe, Ivane Ašaninu, ja i moja porodica imamo ono što ti nemaš niti ćeš ikada imati. Prema tome, ne spominji moju porodicu, jer sve što su oni u životu stekli - stekli su poštenim i časnim radom i pri tom se kreditno zadužili što se lako može provjeriti. Ukoliko nastaviš sa klevetama upućenim na račun članova moje porodice, oni će svoju zaštitu potražiti kod nadležnog suda, jer su ipak, pravda i istina, iznad tebe. Odlično nas pamćenje služi Ivane Ašaninu, kada ste mijenjali dresove, nosili narandžaste majice iako to danas ne priznajete, a i pitamo se i kako se preko noći kod tebe rodila takva ljubav i vezanost prema Mojkovcu, kada si prvo riješio svoje stambeno pitanje u Podgorici, pa tek onda u Mojkovcu, kada si tako riješenog stambenog pitanja, trčke otišao u Podgoricu u fotelju direktora Direktorata za saobraćaj, što je na sreću Crne Gore, kratko potrajalo? Odlično poznajući sistem rada Ivana Ašanina, njegovu licemernu retoriku i nesitine kojima se služi, nemam namjeru,a ni vremena da se sa njim dopisujem putem novina. Sve njegove neistinite izjave koje je proteklih dana adresirao na Opštinu Mojkovac i na moje lično ime su samo njegovi neuspješni pokušaji da prikrije još jednu svoju propast na predstojećim lokalnim izborima. Zato ću te Ivane Ašaninu ponovo podsjetiti na onu izvrsnu Andrićevu misao: "Jadan je onaj koji mora nekog poniziti da bi sebe uzdigao", rekao je Medojević.

Bonus video: