Leković: Inicijativa lučko-transportnih radnika za povećanje beneficija radnog staža je racionalna

"Kao poslanik, sa snažnim uvjerenjem izražavam punu podršku naporima radnika AD Luka Bar u ostvarivanju prava koja ih sleduju i koja s obzirom na prirodu posla sa kojom se bave, apsolutno zaslužuju", rekao je poslanik Demokrata

3062 pregleda 0 komentar(a)
Pinčić, Leković i Obradović, Foto: Demokratska Crna Gora
Pinčić, Leković i Obradović, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanički klub Demokratske Crne Gore pružiće punu podršku lučkim i transportnim radnicima, kako bi se pronašao najprihvatljiviji način za rješavanje njihovih problema odnosno konstruktivnih inicijativa koje su podnijeli, saopšteno je iz te partije.

U saopštenju se navodi da je poslanik Demokrata Momčilo Leković primio danas u Skupštini Crne Gore predsjednika Sindikata lučkih i transportnih radnika Vladimira Obradovića i potpredsjednika Nedžada Pinčića.

"Kao poslanik, sa snažnim uvjerenjem izražavam punu podršku naporima radnika AD Luka Bar u ostvarivanju prava koja ih sleduju i koja s obzirom na prirodu posla sa kojom se bave, apsolutno zaslužuju. Kao što vidimo lučko-transportni radnici suočavaju se sa teškim i rizičnim poslovima, rukovode opasnim materijalima, te su shodno tome izloženi ozbiljnim zdravstvenim rizicima. Njihova inicijativa za povećanje beneficija radnog staža, što će omogućiti raniji odlazak u penziju nakon 25 godina rada, racionalna je i zaslužuje ozbiljno razmatranje", istakao je Leković.

On je dodao da na ovaj način sprovode zaštitu radničkih prava, posebno u sektoru gdje su fizički zahtjevi i rizici posebno izraženi.

"Posebno me kao Baranina i nekog čiji su najbliži proveli cijeli svoj radni vijek u ovom preduzeću, raduje odnos koji izvršni direktor Luke Bar Ilija Pješčić ima prema radnicima i koji je kako kažu predstavnici Sindikata nabavio najskuplju zaštitnu opremu i maske, koji brine o njima koliko može, a što sa prethodnim rukovodstvom nije bio slučaj. Po informacijama koje sam dobio Luka Bar takođe radi na Aktu o procjeni rizika koji se dugo nije radio u Luci Bar koji će propisati bolju zaštitu radnika i osavremeniti neke procedure", kazao je Leković.

Bonus video: