Bečić i Bogdanović u martu na Kongresu Evropske narodne partije

Demokrate nmavode da poziv najavljuje i inteziviranje procesa pristupanja te partije porodici EPP-a

4905 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Demokrata u Skupštini Boris Bogdanović, boraviće 6. i 7. marta u dvodnevnoj posjeti Bukureštu, na Kongresu Evropske narodne partije.

Poziv Bečiću i Bogdanoviću uputili su predsjednik Evropske narodne partije Manfred Veber, kao i generalni sekretar EPP-a Tanasis Bakolas.

"Evropska narodna partija okuplja najvažnije i najveće političke subjekte desnog centra sa prostora evropskog kontinenta. Ovogodišnji Kongres fokus će staviti na pripremu partije za ovogodišnje evropske izbore, koji će biti održani od 6. do 9. juna u zemljama članicama EU, te u skladu sa tim izabrati kandidata EPP-a za predsjednika Evropske komisije. Ovaj susret će biti i prilika za okupljanje, veoma brojne, političke porodice Evropske narodne partije, koja u evropskom parlamentu broji 175 poslanika i koja je kandidovala aktuelnu predsjednicu Evropske komisije Ursulu Fon der Lajen", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije dodaju da poziv najavljuje i inteziviranje procesa pristupanja Demokrata porodici EPP-a.

U saopštenju se navodi i da će Bečić i Bogdanović uzeti uzeće i u razgovorima o fokusima kampanje EPP-a za Evropske izbore, te da će iskoristiti priliku da pokrenu najvažnija pitanja koja targetiraju Crnu Goru u procesu evropskih integracija.

Bonus video: