Šehović: Očuvanje starteškog partnerstva sa SAD od presudne važnosti

Iz SD saopšteno da je Šehović u Vašingtonu razgovarao sa brojnim gostima i članovima Kongresa i Senata SAD-a, uoči bezbjednosnog foruma pod nazivom “Maligni uticaj Rusije i Kine na Zapadnom Balkanu”

2567 pregleda 15 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Damir Šehović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Crna Gora uprkos nemalim izazovima sa kojima se suočava, mora naći način da se u potpunosti odupre malignom ruskom uticaju kojem je posljednjih godina izložena, smatra predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović.

"Očuvanje starteškog partnerstva sa SAD-om je od presudne važnosti, zbog čega mora biti jedan od naših najznačajnijih vanjsko-političkih prioriteta”, poručio je Šehović tokom boravka u Vašingtonu gdje je pozvan da prisustvuje Molitvenom doručku.

Iz SD je saopšteno je da je Šehović u Vašingtonu razgovarao sa brojnim gostima i članovima Kongresa i Senata SAD-a, uoči bezbjednosnog foruma pod nazivom “Maligni uticaj Rusije i Kine na Zapadnom Balkanu”, koji je organizovanog na marginama Molitvenog doručka.

Navodi se da je Šehović u razgovorima istakao važnost insistiranja na pristupu da nipošto nema niti smije biti kompromisa sa onima za koje napad Rusije na Ukrajinu nije brutalna agresija, nego oslobodilačka akcija.

"Posebno ne u Crnoj Gori koja je tradicionalno jedna od najizloženijih zemalja na Zapadnom Balkanu pomenutim štetnim uticajima trećih strana", kazao je Šehović.

Iz SD-a su podsjetili da se Molitveni doručak tradicionalno organizuje u Vašingtonu, na kojem će se političkim liderima iz preko 140 zemalja svijeta obratiti predsjednik SAD-a Džo Bajden.

Molitveni doručak se održava od 1953. godine, a prisustvuju mu svi američki predsjednici, počev od Dvajta Ajzenhauera.

Bonus video: