Milović: Nekom sam poremetio planove po pitanju Camgoza; Adžić: Insinuira nešto što ne postoji

Milović je rekao da ukoliko misle da je za predmet Binali uzeo pare ili povezan sa mafijom, podnesu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu

58802 pregleda 492 reakcija 135 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik GP URA Filip Adžić (URA) optužio je ministra pravde Andreja Milovića da je zaštitinik mafije, što je, kako je rekao, potvrdio odbijanjem da izruči jednog od najvećih kriminalaca, koji je odgovoran za brojna nedjela u Turskoj Binali Camgoza.

Milović je rekao da ukoliko misle da je za predmet Binali uzeo pare ili povezan sa mafijom, podnesu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu.

Rasprava se odvija tokom konsultativnog saslušanja Milovića povodom inicijative o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima na Ustavnom odboru.

“Mislim da sam ja nekome poremetio planove po pitanju Binalija. Neko mu je nešto obećao prije ove 44. Vlade i imao neke, možda plaćene obaveze prema njemu, odnosno, naplaćene pa ih nije isporučio, pa su jedva čekali da ga ja isporučim Turskoj, da ne progovori”, kazao je Milović.

Milović je pitao ko je iz prethodne vlade, zajedno sa Telmanom Ismailovim reketirao ruskog državljanina.

“S kim je bio ekskluzivni sastanak u ugostiteljskom objektu na Primorju, koliko je uzeto miliona od toga čovjeka”, kazao je Milović.

On je rekao da ne postoji nijedan pozadinski razlog za izmjene, samo praksa u Evropi da su sudije US i Vrhovnog suda, ljudi kojima se daje šansa da kasnije idu u penziju zato što su čuvari sistema.

“Da li mi se ko sviđa, personalno ili ne, o tome bih mogao da govorim i možda bi se oko nekih personalnih rješenja Vi i ja složili”.

Adžić: Milovićevi pokušaji da se zaštiti mafija zasad prolaze

Adžić je odgovorio Miloviću da je nevjerovatno koliko informacija posjeduje po pitanju nekih slučajeva koji su se dešavali tokom trajanja prethodne i ranijih vlada:

“A da u slučaju koji se tiče direktno njega, nije imamo nikavu informaciju što je i sam potvrdio –da nije bio obaviješten od Agencije, niti od drugih institucija koje se bave bezbjednošću , da je upravo ovaj državljanin kojem je omogućio zaštitu u Crnoj Gori, neko ko se potražuje zbog više ubistava, preprodaje narkotika, kriminalnog udruživanja, pokušaja ubistava nekih zvaničnika u Turskoj”, rekao je Adžić.

Filip Adžić
foto: Boris Pejović

Istakao je da javnost može posvjedočiti da se radi o šarlatanskim izjavama koje ničim nisu utemeljene. Istakao je da nije “vidio taj događaj” da je neko nekome dao novac, jer bi u suprotnom to prijavio.

“Ako je neko iz prethodne vlade preuzeo obavezu da se to lice (Camgoz) sačuva, zašto to nije urađeno? Zašto ste to vi uradili ako je neko drugi preuzeo obaveze. Taj neko bi valjda imao interes da se to lice sačuva”, kazao je on.

On je rekao da Milović insinuira nešto što ne postoji.

Milović je dobacio :“Porodica Binali sa Abazovićem”.

Adžić je rekao da je smiješno to što Milović insinuira, te da Milovićevi pokušaji da se zaštiti mafija zasad prolaze.

Milović je odgovorio da je Adžićeva ekspertiza “kafa s mlijekom”, navodeći da je tanak sa pravnom materijom:

“Mafiju štite oni koji su svojim neradom doprinijeli da mafija I dalje bude tu, a tri godine su upravljali bezbjednosnim sektorom. I sad kad ministar pravde predloži izmjene ZKP-a, koje vi niste predložili a imali ste tri godine, kažete “Ovo je ministar koji štiti mafiju” .Zašto su se onda digli advokati mafije da kažu za izmjene člana 179 da su neustavne”.

On je pitao zašto mu onda mafija šalje kurire koji mu govore da nije pametno to da radi.

Milović je kazao da postoje obaveze prema nekima iz UIKS-a, i kojim klanovima koji je poslanik vezan i bivši ministar, ko koga čuva na Cetinju, sa kim je koja budvanska grupa, u koju luku se preselio šverc iz Luke Bar i koji klan sad to radi, navodeći da će to saopštiti na Odboru za bezbjednost.

On je rekao da ANB još SDT-u ne dostavlja sadržaj razgovora Adžića sa Radem Miloševićem o švercu cigareta.

“Tu vas svrbi. Zato vi ponavljate “Milović mafija, Milović mafija”.

On je kazao da su udari na njega, u stvari, udari na Milojka Spajića.

“Vi znate da sam ja politička kičma Milojka Spajića i da kad slomite tu kičmu, slomili ste njega. Ne može vam to poći za rukom, nemate dokaze. Kao što ste montirali aferu Do Kvon… Dovešćemo jednog čovjeka koji će svjedočiti gdje ste vi rekli ko ga je prebacio preko granice, u kojem autu .Znate možda na koga mislim.Taj čovjek je iz javnog života i kredibilan”, rekao je Milović.

Adžić je rekao da Milović koji je rekao da će podnijeti ostavku ,pa dobio “šamar” od SDT, sada se zbog nemogućnosti da odgovori novinarima, krije od njih i prilikom ulaska u salu”.

Istakao je da nije nika dbio konobar, ali da bi radije prodavao kafu, nego kao Milović informacije svoje stranke drugoj stranci.

Milović je kazao da su svi Skajovci, misleći na učesnike Sky aplikacije slavili kad je Adžić postao ministar.

“Bemaksu su dali poslove”, kazao je Milović.

Milović je rekao da ne bježi od novinara i da će dati izjave.

Bonus video: