URA: Plan Milovića da pojedine sudije ostanu na funkcijama i pored sticanja uslova za penziju

"Bez obzira na to da li su te iste sudije od Vlade DPS-a dobijale stanove od 75 ili 90 kvadrata"

8719 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Juče je na sjednici Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore razotkriven plan izmjena važećih propisa, kako bi pojedine sudije Ustavnog suda ostale na funkcijama i pored sticanja uslova za starosnu penziju, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Prema njihovim riječima nosilac ovog procesa je ministar pravde Andrej Milović, koji smatra, da nije dobro da sudije Ustavnog suda idu u penziju sa 65 godina.

"Bez obzira na to da li su te iste sudije od Vlade DPS-a dobijale stanove od 75 ili 90 kvadrata", dodali su.

Iz URE su naveli da je riječ o istom Ustavnom sudu i istim sudijama za koje je Milović u novembru 2022. godine, kako su kazali, izjavio "mi smo uvijek imali partijski Ustavni sud, partijske predsjednike Ustavnog suda i sudije Ustavnog suda koje dominantno služe interesima partija, umjesto da štite Ustav Crne Gore od neustavnih partijskih hajdučija".

Dodali su da ostaje da se vidi ko je, primorao Milovića da, kako su kazali, pogazi sopstvenu riječ.

"Biće vrlo zanimljivo vidjeti stav i drugih subjekata iz parlamentarne većine po ovom pitanju, s obzirom na to da su gotovo svi predstavnici aktuelne većine imali identičan ili još i radikalniji stav vezan za sudije Ustavnog suda u odnosu na gospodina Milovića", zaključili su iz URE.

Bonus video: