Milatović: Tužilaštvu neophodna snažna podrška svih grana vlasti

Milatović i Marković kontatovali da izbor VDT-a predstavlja značajan napredak u cilju jačanja institucija i pravosudnog sistema Crne Gore

7493 pregleda 3 komentar(a)
Marković i Milatović, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Marković i Milatović, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa vrhovnim državnim tužiocem Miloradom Markovićem i tom prilikom istakao neophodnost snažne podrške svih grana vlasti, kako bi se Državnom tužilaštvu omogućili adekvatni uslovi za nesmetan rad.

Milatović je čestitao je VDT-u na izboru, istakavši da je nakon skoro pet godina v.d. stanja učinjen važan korak u pravcu jačanja vladavine prava u Crnoj Gori.

Dodao je da je izborom Markovića za VDT-a širokim konsenzusom poslanika pokazana demokratska zrelost, ali i odlučnost da Crna Gora nastavi sa sprovođenjem ključnih refomskih zadataka.

"Ovo je takođe važan segment ispunjenja naših ciljeva iz pregovaračkog procesa i ubrzanja evropskog puta Crne Gore", navodi se u saopštenju Kancelarije za odnose sa javnošću Predsjednika Crne Gore.

Sagovornici su kontatovali da izbor VDT-a predstavlja značajan napredak u cilju jačanja institucija i pravosudnog sistema naše zemlje, što "daje dodatan impuls snažnijoj borbi" protiv organizovanog kriminala i korupcije i efikasnijem sprovođenju pravde u Crnoj Gori.

"Imajući u vidu kompleksne izazove i očekivanja od tužilačke organizacije, koji se tiču prije svega unaprjeđenja rezultata u istragama, kvalitetu optužnica i snažnijeg odgovora na problem korupcije i organizovanog kriminala, Predsjednik je istakao neophodnost snažne podrške svih grana vlasti, kako bi se državnom tužilaštvu omogućili adekvatni uslovi za nesmetan rad", navodi se u saopštenju.

Milatović je Markoviću ooželio uspješan rad i iskazao punu podršku u realizaciji budućih aktivnosti.

Bonus video: