Dragović: Reformisani DPS u mukama i bez koalicionog kapaciteta

"Zadovoljstvo mi je da budem izdajnik ovom i ovakvom DPS-u sa nadom da me nikada neće braniti", rekao je poslanik PES-a

7936 pregleda 48 reakcija 48 komentar(a)
Dragović, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube
Dragović, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube

Poslanik Pokreta Evropa sad Darko Dragović ocijenio je da je "reformisani DPS u mukama" i bez koalicionog kapaciteta.

"Stara narodna izreka kaže da ne laje pas sela radi, nego sebe radi. Briga je DPS za bilo čija građanska prava kao za lanjski snijeg. Ima DPS većih nevolja koje je montipajtonovski cirkus pokušavao da sakrije tumarajući od grada do grada i iznoseći svakakve uvrede na moj račun pod plaštom navodne borbe za građanska prava Oskara Hutera. Prva muka DPS-a je nepostojanje adekvatnog odgovora na ekonomsku politiku Pokreta Evropa sad. Decenijama su držali u zabludu narod da je povećanje minimalne zarade od par eura epohalni uspjeh DPS-ove vlasti uz ulaganje nadljudskih napora. I onda, bukvalno preko noći, nova vlast je povećala minimalnu zaradu više nego duplo i pokazala da su decenijske tvrdnje DPS-a bile laž i da je narod varan kako bi se održao u ekonomski vazalnom položaju. Isti slučaj i sa penzijama. Mantra DPS-ove vlasti je bila da se penzioneri drže u strahu da neće primati ni to malo crkavice što primaju ako Milo ode s vlasti. Ode Milo i desi se čudo. Minimalna penzija 450,00 eura", saopštio je Dragović.

"Druga muka" DPS-a, kako je kazao, je "oslobađanje zarobljenih institucija sistema".

"Nova vlast čiji je stožer Pokret Evropa sad je za dva mjeseca uspjela što prošle nijesu u prethodnih 5,6 godina. Izabran je nedostajući sudija ustavnog suda, izabrana su tri člana sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, stvoreni uslovi za izbor predsjednika Vrhovnog suda, tužilaštvo nije više u VD stanju i pao je posljednji bastion DPS-a - izabrana je nova guvernerka. Sve je to postignuto relativno lako, što ukazuje na nesposobnost bivših vlasti u kojima je u određenom periodu DPS javno ili tajno bio glavni akter ili nepostojanje želje za samostalnim i nezavisnim radom pravosudnih institucija i Centralne banke Crne Gore", dodaje Dragović.

Iznio je optužbu da je ta partija "političko krilo mafijaške organizacije".

"Treća i najveća muka DPS-a je mafija. Posljednje prepiske sa sky aplikacije koje su dostupne javnosti nedvosmisleno ukazuju da je Demokratska partija socijalista i dalje političko krilo mafijaške organizacije. Određeni klanovi su rukovodili izbornim kampanjama DPS-a, finanansirali političke aktivnosti DPS-a i trasirali dalji put ove političke organizacije u cilju zaštite svojih lukrativnih interesa. Jednostavno rečeno, DPS je bio političko sredstvo zaštite mafijaških interesa u Crnoj Gori. Sadašnje rukovodstvo očigledno nema snage da napravi otklon od kriminogenog uticaja na politiku DPSa, jer smo svjedoci da apsolutno niko od političkih prvaka DPS-a nije osudio javno dostupne prepiske sa sky apikacije niti se u političkom smislu ogradio od njih. Ne sumnjam da je sadašnja postava poslanika DPS-a poštena. Neki jer su zaista iskonski pošteni, a neki silom prilika, jer nijesu u vlasti. No, očigledno je da nemaju snage da osude sva nepočinstva DPS-a iz prethodnog perioda što ukazuje da su i dalje marionete u rukama prethodnih vlastodržaca DPS-a kojima je država bila samo sredstvo ličnog bogaćenja na račun svih nas. To je njihova odgovornost u toliko i veća", kazao je Dragović.

Osvrnuo se i na nedavne partijske izbore u DPS-u.

"Bližio se partijski kongres u kojem se zahuktala politička borba između Danijela Živkovića s jedne i Danijela Živkovića s druge strane. S obzirom na to da ne mogu da se otrgnu od parapartijskog uticaja, nemaju adekvatan odgovor na ekonomsku politiku Vlade, a institucije sistema izlaze iz VD stanja, po starom dobrom DPS-ovom običaju potrebno je bilo naći neprijatelja. Po uzoru na Joksimovo spremanje za kongres iz Đekne i DPS se spremao za sjednicu najvišeg partijskog organa. Jer, kakva je to crna država koja nema unutrašnjeg neprijatelja. I desio se Oskar Huter. A Jevto Eraković, megaloman - pa mu malo jedan neprijatelj, nego reče u Baru da su svi naši prijatelji i komšije koji su zaluđeni svojevrsnim idejama izdajnici. Po parametrima DPS-a to nije šovinizam. Zadovoljstvo mi je da budem izdajnik ovom i ovakvom DPS-u sa nadom da me nikada neće braniti", rekao je poslanik PES-a, te zaključio:

"Dok god DPS bude izmišljao razne neprijtelje i izdajnike kako bi sakrio svoje nesposobnosti i slabosti, dok god bude pokušavao da pod plaštom borbe za građanske vrijednosti potpiruje nacionalne i vjerske podjele, dok god ne napravi jasan otklon od mafije i svih nepočinstava ranijeg rukovodstva, DPS neće imati koalicioni kapacitet ni za skupštinu stanara stambene zgrade", zaključuje Dragović.

Bonus video: