Janović: Nisu se desile suštinske promjene u DPS-u

"DPS nije 2020. izgubio izbore zato što nije dovoljno dobro branio državu ili državne simbole, nego zato što nije imao snagu da se zahvali nekim funkcionerima koji su u tom nekom ranijem periodu, makar u percepciji, koristili svoju političku funkciju za neke lične interese", rekao je poslanik te stranke

29646 pregleda 90 reakcija 86 komentar(a)
Janović, Foto: Boris Pejović
Janović, Foto: Boris Pejović

Retoriku Demokratske partije socijalista (DPS) treba promijeniti, ali i sprovesti prave reforme, kazao je poslanik i član predsjedništva DPS-a Nikola Janović.

Ocijenio je da je kampanja za unutarstranačke izbore u DPS-u bila korisna zbog homogenizovanja te partije, ali da se suštinske promjene nisu desile.

Janović je u razgovoru za TVCG rekao da je dobro što je DPS izašao iz v.d. stanja.

Navodi, ipak, da suštinskih, odnosno personalnih promjena nije bilo, te da je to zadatak za naredne partijske izbore.

"Moramo priznati, DPS nije 2020. izgubio izbore zato što nije dovoljno dobro branio državu ili državne simbole, nego zato što nije imao snagu da se zahvali nekim funkcionerima koji su u tom nekom ranijem periodu, makar u percepciji, koristili svoju političku funkciju za neke lične interese. Mislim da je postojao dio funkcionera koji su pokazali na djelu kako ne treba neko da se ponaša ko je na poziciji političke moći", kazao je Janović, kako prenosi Portal RTCG.

Bonus video: