CGO: Porastao broj onih koji smatraju da ne postoje uslovi za razvoj NVO koje slobodno kritikuju i ograničavaju vlast

Iz CGO su kazali da je istraživanje sprovedeno od 18. do 24. januara 2024. godine, CAPI metodom, na stratifikovanom troetapnom uzorku od 1.012 ispitanika/ca

7053 pregleda 5 komentar(a)
CGO, Foto: CGO
CGO, Foto: CGO

Značajno je porastao je broj onih koji smatraju da u Crnoj Gori ne postoje uslovi za razvoj nevladinih orhanizacija (NVO) koje slobodno kritikuju i ograničavaju vlast kada je to potrebno – sa 36.8% iz 2021. na 43.1% u 2024, a opao je broj onih koji su suprotnog stava.

To je saopšteno iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Iz te NVO su kazali da je istraživanje kojim su došli do ovih podataka sprovedeno od 18. do 24. januara 2024. godine, CAPI metodom, na stratifikovanom troetapnom uzorku od 1.012 ispitanika/ca.

Poručili su da je istraživanje dio projekta "OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE" koji sprovodi CGO, u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Bonus video: