Liberalna partija najavila jačanje saradnje i umrežavanje sa ideološki bliskim organizaijcama i pojedincima

Na svečanoj konferenciji povodom 20 godina postojanja stranke će usvojiti novi Program i Statut

4119 pregleda 8 komentar(a)
Rukovodstvo LP-a, Foto: Liberalna partija
Rukovodstvo LP-a, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija najavila je da će na svečanoj konferenciji povodom 20 godina postojanja te stranke usvojiti novi Program, Statut i ostala dokumenta važna za identitet te partije u budućnosti.

Odluku o održavanju konferencije usvojio je Glavni odbor LP-a.

"Ocijenjeno je da je neophodno trasirati put razvoja Crne Gore za naredne dvije decenije, što su liberali uvijek i radili, i ponuditi odgovor na izazove savremenog svijeta", navodi se u saopštenju.

Glavni odbor ovlastio je rukovodstvo i Predsjedništvo LP-a da u tom cilju "aktivno radi na kreiranju novog političkog modela i platforme liberala za novo vrijeme".

"Takav pristup podrazumijeva i jačanje saradnje i umrežavanje LP sa ideološki bliskim organizacijama i pojedincima i cilju jačanja ideje građanske politike i ostvarivanja ciljeva otvorenog društva, društva ekonomskog blagostanja i dostizanja standarda i članstva EU", dodaje se.

Kazali su da će rukovodstvo Liberalne partije, u saradnji sa stručnom javnošću i međunarodnim partnerima, tokom tekuće godine ponuditi takva konkretna rješenja organima partije i javnosti.

"Glavni odbor podržao je aktivnosti u cilju priprem Liberala za nastup na lokalnim izborima koji će se održati ove godine", zaključuju iz te partije.

Bonus video: