Demokrate: Neće Škver u tajkunske ruke, niti stanovi funkcionerima DPS

Iz Opštinskog odbora Demokrata u Herceg Novom ističu da će svaka odredba propisa o javnoj raspravi će u vezi Strategije razvoja gradske luke Škver biti ispoštovana "do posljednjeg slova"
80 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.08.2017. 17:17h

Iz Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Herceg Novom kazali da smatraju uspjehom to što su zaustavili, kako navode, protivpravno poklanjanje stanova funkcionerima Demokratske partije socijalista, koju su optužili da je o trošku građana željela.da "skući šefa policije i režimskog favorita."

Iz novskog odbora DPS su ranije kazali da Demokrate ovakvim slučejavima žele da unesu podjele među građane Herceg Novog na partijskoj osnovi.

"Dok vi priznajete da ste članovi i šefovi organizovanih kriminalnih grupa, mi priznajemo da smo zaustavili protivpravno poklanjanje stanova funkcionerima DPS-a preko leđa osiromašenih i obespravljenih građana koje su vaši tajkuni Barović, Brković i ostali gurnuli u materijalnu bijedu. Ne sjekirajte se i ne prosipajte licemjerje. I bez vaših napomena, radićemo kao i do sad, a sve u cilju demontiranja vaše kriminalne strukture koje je ojadila Herceg Novi i u cilju sanacije stanja koje ste ostavili iza vaše pohare, otimačine i grabljenja nemilice," rekli su iz Demokrata.

Kako su kazali, građani su na izborima u maju jasno odlučili kome žele dati povjerenje.

"A ako je ko u poslednjoj klupi, onda je to lokalna filijala organizovane kriminalne grupe zvane DPS i to ubjedljivom voljom građana Novog od 7. maja. I sa te klupe ćete se seliti, ali isključivo na optuženičke klupe kad do kraja dovedemo raskrinkavanje vašeg kriminala, zloupotreba i mahinacija. Na toj optuženičkoj klupi, kao svojevrsnom predvorju za navlačenje prugastih uniformi, imaćete dodatnu priliku da pojasnite kako ste pljačkali, otimali i prisvajali narodnu imovinu," kazali su iz Demokrata.

Ističu da će svaka odredba propisa o javnoj raspravi će u vezi Strategije razvoja gradske luke Škver biti ispoštovana "do posljednjeg slova."

"I vi to vrlo dobro znate, ali dizanjem halabuke pokusavate da sakrijete svoju bolnu ranu. Boli vas što smo vas pročitali u namjeri da ustupite Luku tajkunima. Boli vas što vas tajkuni zbog nedovršenog posla oko čašćavanja istih lukom, biju po prstima. Poručujemo vam i jednima i drugima, da ćemo vas putem pravne države smiriti i to slanjem iza rešetaka," dodaju Demokrate.

Iz te stranke se pitaju kako je moguće da je neko mislio da će dodjela stanova, kako su kazali, "režimskim funkcionerima" proći neprimjetno.

"Da li vas je stid što ste šefa policije i njegovu "stambenu potrebu" mimo svake logike uđenuli u propise i opšte akte Opštine Herceg Novi? Da li vas je stid što ste htjeli mimo zakona i elementarne logike da namjestite stan šefu policije i režimskim funkcionerima? Da li vas je stid što ste pokušali da u dodjeli stanova izbjegnete konkurse kako se ne bi uvidjelo ima li još ko da konkuriše za stan, a da je u većoj stambenoj i materijalnoj ugroženosti nego što je šef policije ili kojekakvi osioni funkcioneri? Da li vas je stid što ste na koncu svega pokušali da sakrijete zloupotrebe sa stanovima?" stoji u saopštenju.

Kako su kazali, za nepotizam i "kumovske veze" ih optužuju pripadnici stranke čiji je doskorašnji visoki funkcioner bio Svetozar Marović.

"Imate li obraza vi koje je Svetozar Marović ustoličio na vlast 2014. da riječ izgovorite o nepotizmu i kumovskim vezama, a kamoli da iznosite beskrupulozne neistine. Imate li obraza da kažete jesu li kumovske favorizacije kad Sveto, vaš politički sponzor, stavlja svoje kumove na unosne pozicije u Budvi: jednog kuma na mjesto menadžera Budve, kumu za pomoćnicu gradskog sekretara Budve za zaštitu imovine, a drugog kuma da obavi višemilionske malverzacije u WTE? Imate li obraza da jasno i glasno kažete je li besprizorni i zazorni nepotizam kad Sveto, vaš politički sponzor, stavi kćerku za menadžera Opštine, brata za potpredsjednika, a braću od tetaka kako na čelo Savjeta televizije, kako na mjesto potpredsjednika opštine, a strinu za načelnicu katastra, i tako redom? Imate li obraza da govorite o "našima" i "vašima" vi koji ste se žovijalno smijali dok je Duško Marković poručivao usred Novog da će novcem svim poreskih obveznika finansirati izgradnju škole samo ako vaši budu na vlasti? Vi stida nemate, i zato umjesto da sami shvatite šta je sila sopstvene savjesti i položite račune, priznate mahinacije i vratite oteto, mi ćemo vas upoznati sa silom prava i silom zakona," rekli su iz Demokrata.

Kako su napomenuli, luku Škver neće prepustiti

"Uzalud vam dreka, vika i galama, ne damo Luku u tajkunske ruke. Uzalud vam nepismena saopštenja, nećete zamagliti svoje pljačke i pohare. Uzalud vam laži i manipulacije, nećete parama osiromašenih građana zbrinjavati osione funkcionere. Uzalud prebacujete odgovornost sa jedne na drugu frakciju, poručujemo vam i jednima i drugima i trećima, i koliko vas god ima, kao organizovanoj kriminalnoj grupi: pokazaćemo vam kako djeluje pravna država," zaključuju iz Demokrata u Herceg Novom.

Bonus video: