Bar: Lokalni parlament u srijedu o Staroj maslini, učestvovaće i predstavnici dvije NVO

Šef lokane skupštine, Branislav Nenezić, "Vijestima" je kazao da je zakazao sjednicu jer su se stekli svi potrebni uslovi

2329 pregleda 35 reakcija 0 komentar(a)
Stara maslina, Foto: Shutterstock
Stara maslina, Foto: Shutterstock

Lokalni barski parlament će raspravljati o stanju i upravljanju Starom maslinom na sjednici zakaznoj za srijedu (7. mart) nakon zahtjeva barske opozicije da se sazove hitno zasijedanje.

Šef lokane skupštine, Branislav Nenezić, "Vijestima" je kazao da je zakazao sjednicu jer su se stekli svi potrebni uslovi.

Na zahtjev opozicije u radu sjednice će učestvovali i predstavnici dvije nevladine organizacije (NVO) - Društvo maslinara Bar i Udruženje maslinara Antivari jer, kako su naveli, obje organizacije su bile uključene u brigu o Staroj maslini.

Nenezić je kazao da je za učešće nevladinih organizacija u radu Skupštine opštine potrebno da se prijave na konkurs ali je odlučio da dozvoli uključenje ove dvije NVO jer se radi o sjednici koja je zakazana po hitnom postupku.

"Da ne bi bilo da se neko favorizuje, želimo da čujemo i jedne i druge jer su radili na održavanju ili su još uvijek zaduženi za održavanje Stare masline", poručio je Nenezić.

Odbornici opozicije u Skupštini opštine Bar su prošle sedmice uputili Neneziću zahtjev za hitno sazivanje sjednice na temu informacija o upravljanju prirodnim dobrom – spomenikom prirode Stablom Stare masline na Mirovici uz osvrt na trenutno stanje.

Zahtjev je potpisalo 15 odbornika od 13 potrebnih za zahtijevanje hitnog sazivanja lokalnog parlamenta.

Bonus video: