Popa sa Markovićem: Efikasno tužilaštvo od presudne važnosti za ubrzanje puta Crne Gore ka EU

Marković izrazio spremnost za saradnju sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori u procesu reforme koja očekuje državnotužilačku organizaciju

9641 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Vrhovno državno tužilaštvo
Foto: Vrhovno državno tužilaštvo

Efikasno i odgovorno tužilaštvo od presudne važnosti za zaštitu vladavine prava i ubrzanje puta Crne Gore ka Evropskoj uniji, poručila je ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

Ona se danas sastala sa vrhovnim državnim tužiocem Miloradom Markovićem.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, Marković je izrazio spremnost za saradnju sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori u procesu reforme koja očekuje državnotužilačku organizaciju.

"Prioritet u radu Državnog tužilaštva biće preduzimanja aktivnosti na ispunjavanju privremenih mjerila iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, koja podrazumijevaju efikasnu borbu protiv svih vidova kriminala, kao i ostvarivanje konkretnih rezultata. Samo na taj način daćemo pun doprinos uspostavljanju vladavine prava u Crnoj Gori", rekao je Marković.

U saopštenju se navodi da je Popa pozdravila riješenost vrhovnog državnog tužioca da intenzivira ključne reforme u Državnom tužilaštvu.

"Sagovornici su se saglasili da je u najskorijem periodu neohodno obezbijediti adekvatne uslove rada za Državno tužilaštvo, te da će Evropska komisija i u narednom periodu Državnom tužilaštvu pružati neophodnu podršku u cilju dostizanja međunarodnih standarda", piše u saopštenju.

Bonus video: