Demokrate: DPS optužuje nas da su nam najvažnije funkcije?

Istina je, kazali su iz Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada, da DPS gradi, ali podsjećaju da je u pitanju gradnja "bez reda, bez plana i bez smisla."
51 pregleda 3 komentar(a)
Demokrate Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 09.08.2017. 14:50h

Nakon što su ih iz Demokratske partije socijalista u Glavnom gradu optužili da će pogaziti sve principe da bi se domogli funkcionerskih fotelja, u Klubu odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada su kazali da je bolje ne podsjećati na funkcionere DPS koji su preko funkcija došli do privilegija.

"Gospodo iz podgoričkog ogranka DPS, juče vam preporučismo da više u usta ne uzimate demokratiju. I dobro je, poslušali ste nas. Danas vam kažemo: ne uzimajte u usta fotelje. Samo vi nemojte. Nemojte zbog vašeg „šefa“, ali ne mislimo na lokalnog, jer se on ne pita bez gdje će koju štetu da napravi, nego na njegovog šefa. Nemojte zbog svih funkcionera koje ste za trideset godina nagnijezdili, a od kojih se na prstima jedne ruke mogu nabrojati oni kojima se pored partijske knjižice cijenila i diploma. Nemojte ni zbog onih koji su pošli malo u svijet, silom prilika – zbog vašeg Sveta, čovjeka koji vam je dao ime, pokrao sve što je mogao, a onda promijenio državljanstvo, nemojte pominjati fotelju ni zbog vašeg Mugoše, koji će, sve su prilike, uskoro Svetovim stopama, pa će i on da mijenja državljanstvo," rekli su iz Demokrata.

Kako su kazali, DPS bi radije trebalo da upozna javnost sa rezultatima vanrednih inspekcijskih pregleda koje je Upravna inspekcija izvršila u jedinicama lokalne samouprave u kojima DPS vrši vlast.

"Ovo odjeljenje u sastavu Ministarstva javne uprave vam je našlo 28 nepravilnosti, koje se odnose na razne stvari. I onda se vi nađete da govorite o zakonu. DPS da govori o zakonitosti!?! Zamislite šta bismo tek mogli da očekujemo da vam nađe neki nepristrasni i nezavisni organ, a ne onaj koji je pod kapom vašeg partijskog vojnika, ministarke Pribilović. Kad uskoro dođe do promjene vlasti, Upravna inspekcija će se morati i kadrovski i sredstvima opremiti, jer neće biti lako procesuirati sva vaša nepočinstva. Skoro svako radno mjesto, svaki tender, svaki pravni akt, sve ste namještali. I zbog toga je građanima od vas muka evo tri decenije. Nema gore mučnine pri toj, nemojte da se tješite," kazali su iz Demokrata.

Istina je, napominju, da DPS gradi, ali podsjećaju da je u pitanju gradnja "bez reda, bez plana i bez smisla."

"Gradite i čudovišta bez dozvole. I žestoko se ugrađujete. I u Budvi ste tako, do jednog trenutka, koji i vama slijedi za koji mjesec. Iživljavate se nad Đurišićima, nad cijelim porodicama, nad građanima cijelih ulica, jer mislite da vam može biti. Vjerujte, ne može," dodaju.

Kako zaključuju, zaista se postavlja pitanje "ima li smisla bila šta govoriti" sa predstavnicima DPS-a.

"Vas samo treba kao u Budvi, Kotoru i Herceg Novom izvrnuti iz fotelja, pa neka onda sa vama razgovore vode nadležni u odgovarajućim postupcima," zaključuju iz Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

Bonus video: