Kadrovska rješenja Vlade: Imenovani direktori direktorata u više ministarstava, državni sekretari...

Za v.d. generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma i izradu propisa u oblasti turizma u Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera imenovana je Svetlanu Šljivančanin, koja je ranije bila glavna turistička inspektorka UIP. U martu 2022. godine, nakon što se pojavio snimak kako je službenim vozilom nepropisno parkirala, Šljivančanin je prijavila da je neko pratio i snimao i da je prekršila propise jer je, u stvari, parkirala da bi se sklonila u butik

17946 pregleda 25 reakcija 22 komentar(a)
Sa današnje sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa današnje sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici imenovala Ljubišu Madžgalja za zamjenika Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore – Kancelarija u Bijelom Polju.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata pomoćnika direktora Zavoda za školstvo Radovana Popovića.

Imenovan je novi odbor direktora "Regionalnog ronilačkom centra za podvodno deminiranje i obuku ronilaca" koji čine Branko Perušković, Željko Krstajić i Mileta Mihailović.

Vlada je predložila Skupštini akcionara „Montenegroberza” AD Podgorica da za članove Odbora direktora, predstavnike državnog kapitala, izaberu Ivanu Radojičić i Vericu Matanović, i odredila Aleksandru Popović za punomoćnicu-predstavnicu državnog kapitala na Skupštini akcionara „Montenegroberze”.

Radmila Perović imenovana je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane, a Marka Markovića za državnog sekretara u istom resoru.

Ministarstvo zdravlja

Vlada je donijela rješenja o prestanku mandata više direktora direktorata u Ministarstvu zdravlja.

Tako su razriješeni direktorica Direktorata za javno zdravlje, prekursore i kozmetičke proizvode Ivana Živković, koja je potom imenovana za v.d. generalne direktorice Direktorata za javno zdravlje i biomedicinu.

Vlada je razriješila direktoricu Direktorata za biomedicinu i transplantaciju Sandru Damjanović, direktora Direktorata za zdravstvenu zaštitu, farmakologiju i regulisane profesije Radovana Nikolića, direktora Direktorata za normativnu djelatnost i harmonizaciju propisa u Ministarstvu zdravlja Stevana Đurišića, direktora Direktorata za projekte (IPA) inovacije i zdravstveni turizam Luku Đukanovića.

Jovana Novaković imenovana je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za farmakologiju, prekursore i kozmetičke proizvode, a Amra Pepić za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za IPA i druge projekte i infrastrukturu.

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma i izradu propisa u oblasti turizma u Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera imenovana je Svetlanu Šljivančanin.

Ona je ranije bila glavna turistička inspektorka Uprave za inspekcijske poslove.

U martu 2022. godine, nakon što se pojavio snimak kako je službenim vozilom nepropisno parkirala, Šljivančanin je prijavila da je neko pratio i snimao i da je prekršila propise jer je, u stvari, parkirala da bi se sklonila u butik.

U istom resoru za vršiteljku dužnosti direktorice Direktorata za klimatske promjene i zaštitu prirode imenovana je Tamara Brajović, dok je Dalibor Jošović imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za održivi razvoj i razvoj sjevera. Mjesto direktora Direktorata za ekologiju pripalo je Balši Bajagiću.

Za državnu sekretarku u Ministarstvu finansija imenovana je Milica Adžić.

Vlada je donijela rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. sekretarke Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Biljane Jelić. Na tu poziciju sada je imenovana Bobana Zečević.

Za državnog sekretara u ovom resoru postavljen je Mirsad Dreić.

Na današnjoj sjednici razriješen je dužnosti v. d. pomoćnika direktora – rukovodioca Sektora za velike poreske obveznike u Upravi prihoda i carina Mijat Ilinčić.

Bonus video: