Zirojević traži hitno sazivanje sjednice Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

"Iako je inicijativa predsjedniku odbora, ostalim članicama i članovima i stručnoj službi dostavljena 19. januara, do sada ne postoji ni najava sazivanja sjednice na kojoj bismo razgovarali o ovoj važnoj temi"

5064 pregleda 7 komentar(a)
Zirojević, Foto: Boris Pejović
Zirojević, Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijaldemokrata u Skupštini Crne Gore (SD) Nikola Zirojević poslao je danas urgenciju predsjedniku Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Dušku Stjepoviću kojom zahtijeva što hitnije sazivanje sjednice tog odbora na čijem dnevnom redu će se naći inicijativa za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića, saopšteno je iz SD-a.

Kako se navodi u saopštenju, tema kontrolnog saslušanja je prikupljanje informacija o preduzetim aktivnostima Ministarstva vanjskih poslova zbog narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore i odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, povodom proslave neustavnog Dana Republike Srpske.

"Iako je inicijativa predsjedniku odbora, ostalim članicama i članovima i stručnoj službi dostavljena 19. januara, do sada ne postoji ni najava sazivanja sjednice na kojoj bismo razgovarali o ovoj važnoj temi. Ne želeći da ulazim u razloge ovakvog ponašanja predsjednika odbora, niti da cijenim da li on na ovaj način pokušava zaštititi resornog ministra i nečinjenje njegovog resora, smatram da bi elementarno korektno bilo zakazati sjednicu na kojoj ćemo razmatrati ovu tačku dnevnog reda”, kazao je Zirojević.

On je ponovio da je apsolutno skandalozno prisustvo visokih državnih funkcionera proslavi u Banjaluci, te da takvo ponašanje prijeti da naruši tradicionalno dobre odnose sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

"Zbog toga smatram nužnim da od resornog ministra dobijemo potrebne odgovore u vezi sa ovom situacijom”, zaključio je Zirojević.

Bonus video: