Felten: DPS istrajan u politikama koje promovišu evropski put Crne Gore

Živković rekao da je DPS spreman da se "još jače i spremnije suoči sa izazovima na političkoj sceni sa ciljem preuzimanja društveno-političke odgovornosti"

2329 pregleda 13 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Ambasador Njemačke Peter Felten čestitao je Danijelu Živkoviću na izboru za predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i tom prilikom, kako je saopštila ta partija, pozdravio "posvećenost DPS-a demokratskim principima i transparentnim političkim praksama koje uvode nove demokratske standarde u društvu, kao i istrajnost u politikama koje promovišu evropski put Crne Gore".

Živković se na radnom ruku sastao sa ambasadorom.

Feltena je upoznao sa aktivnostima DPS-a, sa posebnim osvrtom na proces neposrednih unutarpartijskih izbora koji su po prvi put održani u Crnoj Gori.

Živković je istakao da je DPS u izbornim procesima koji su sprovedeni u prethodnom periodu, a konačno i u procesu unutarpartijskih izbora pokazao "jedinstvo, snagu i zrelost". Ocijenio je da sve zajedno potvrđuje spremnost te partije da se "još jače i spremnije suoči sa izazovima na političkoj sceni sa ciljem preuzimanja društveno-političke odgovornosti".

Danijel Živković i Peter Felten
foto: DPS

Tokom sastanka su, navodi DPS, razmijenjena mišljenja o aktuelnim procesima na političkoj sceni i ocijenjeno da put evropskih integracija Crne Gorenema alternativu, posebno u kontekstu međunarodnih i regionalnih izazova.

"Ambasador Peter Felten je ponovio nedvosmislenu podršku Njemačke evropskim integracijama Crne Gore, ocijenivši da je kao država članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU Crna Gora važan partner Njemačke", saopštio je DPS.

Bonus video: