Božović aminovao sporazum, rampa za Kažanegru

Ono što je Božović sugerisao nakon davanja zelenog svjetla, kako je „Vijestima“ rečeno, je da se koalicioni sporazum zaključi unutar 17 odbornika kolicije partija nekadašnjeg Demokratskog fronta

15496 pregleda 72 reakcija 27 komentar(a)
Božović, Foto: Vijesti/Boris Pejović
Božović, Foto: Vijesti/Boris Pejović

Politička kriza u Budvi, nakon punih pola godina, od rascijepa unutar koalicije koju je predvodio pritvoreni predsjednik Opštine Milo Božović, mogla bi biti konačno riješena.

„Vijestima“ je potvrđeno da je Božović dao saglasnost na zaključenje novog koalicionog sporazuma, koji su inicirali predstavnici tri političke partije – Nova srpska demokratija, Pokret za promjene i Demokratska narodna partija, a koji uz sebe imaju 11 odbornika.

Sporazum je ponuđen i dijelu nekadašnjeg Demokratskog fronta koji predvodi predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović koji kontroliše šest odbornika. Ono što je Božović sugerisao nakon davanja zelenog svjetla , kako je „Vijestima“ rečeno, da se koalicioni sporazum zaključi unutar 17 odbornika kolicije partija nekadašnjeg Demokratskog fronta, koja je na loklanim izborima osvojila apsolutnu vlast, te da ne bude ponuđen odborničkom klubu „ SNP- nezavisni odbornik Mladen Kažanegra“, iako su oni od početka bili spremni da pristupe novom savezu.

Kažanegra je bio odbornik Nove srpske demokratije, koji je ljetos napustio taj odbornički klub, te nastupa kao nezavisni odbornik, jer je javno iznio neslaganje sa načinom na koji se upravlja Budvom od pritvaranja Božovića. Još ljetos je sa tri odbornika DF-a Kristinom Rafailović, Milicm Babić i Filipom Vujovićem inicirao izbor potpredsjednika Opštine, smatrajući da je garad u blokadi, zbog čega su od nazivani izdajnicima, od strane onih koji sada insistiraju da se izabere Božovićv zamjenik.

Da li će koalicija biti zaključena znaće se 16. februara kada je Jovanović zakazao nastavci prekinutih sjednica lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu je izbor potpredsjendice Opštine Jasne Dokić, ali i imenovanje novog Savjeta Ju „Muzeji i galerije Budve“.

Iako je Božović još u novembru predložio Dokić za svoju zamjenicu, odbornici nekadašnjeg DF-a nijesu prihvatali taj predlog , pa je sjednica nije održana u dva navrata.

Ni jedna ni druga strana danas nijesu željele javno da kažu kada će biti zaključen koalicioni sporazum, niti da otkriju detalje novog sporazuma. Funkcionisanje lokalne administracije punih deset mjeseci od kada se Božović nalazi u spuškom istražnom zatvoru je izuzetno loše.

Bonus video: