SPP: Opština Bijelo Polje krši statut, nakon 30 dana nema odgovora za inicijativu za obnovu Hadžidanušine džamije

Prema riječima predsjednika SO Ernada Suljevića, inicijativa je proslijeđena na mišljenje nadležnom sekretarijatu 17. januara

7726 pregleda 42 reakcija 6 komentar(a)
Ostaci vjerskog objekta- džamije iz 18. vijeka, Foto: Jadranka Ćetković
Ostaci vjerskog objekta- džamije iz 18. vijeka, Foto: Jadranka Ćetković

Opština Bijelo Polje krši statut, jer ni nakon 30 dana nema odgovora za građansku inicijativu sa hiljadu i po potpisa, za potpunu obnovu Hadžidanušine džamije u strogom centru grada.

To je saopšteno iz lokalnog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja je inicijator prikupljanja potpisa.

"Shodno Statutu Opštine, dostavili smo Sekretarijatu za izgradnju, sekretaru Mensuru Hajdarpašiću, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću i predsjedniku Skupštine Opštine Ernadu Suljeviću, a i dalje nemamo nikakav odgovori", navodi se u saopštenju SPP i naglašava da Statut predviđa da Opština zauzme stav u roku od 30 dana o tome obavijesti podnosioca inicijative.

U saopštenju se navodi da je organ Opštine kome je uputićena građanska inicijativa u obavezi da je uputi nadležnom organu lokalne uprave i radnom tijelu Skupštine radi davanja mišljenja, a oni su dužni da daju mišljenje u roku od 15 dana od dana dostavljanja inicijative.

"Takođe, Statutom Opštine je jasno u članu 125 naglašeno da je Skupština dužna da se o građanskoj inicijativi izjasni na prvoj narednoj sjednici po dobijanju mišljenja. Očigledno je da koaliciji DPS-BS-SDP-SD ne odgovara ta građanska inicijativa, pa o njoj niko još se nije niti oglašavao", naveli su iz SPP.

Prema riječima predsjednika SO Ernada Suljevića, inicijativa je proslijeđena na mišljenje nadležnom sekretarijatu 17. januara.

"U međuvremenu smo dobili mišljenje i sljedeće nedjelje ćemo zakazati sjednicu skupštinskog odbora na kojoj će se razmatrati. Nakon toga, na prvoj narednoj sjednici inicijativa će biti uvrštena u dnevni red i donijeti zaključak o njoj", kazao je Suljević "Vijestima".

Bonus video: