Milović: Ozbiljno sam zabrinut za ličnu bezbjednost, tražiću novu bezbjednosnu procjenu

"Jer ukoliko se iznose podaci o mom privatnom životu i moja kretanja, organizovane kriminalne grupe mogu na vrlo lak način da dođu do mene i da ugroze bezbjednost moju i moje porodice", kazao je Milović

24131 pregleda 243 reakcija 90 komentar(a)
Milović, Foto: Screenshot/Youtube/APlus
Milović, Foto: Screenshot/Youtube/APlus

Nakon sjednice Odbrane za bezbjednost i odbranu, ozbiljno sam zabrinut za ličnu bezbjednost i sjutra ću tražiti novu bezbjednosnu procjenu, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

"Lično smatram da sam ugrožen. Jer ukoliko se iznose podaci o mom privatnom životu i moja kretanja, organizovane kriminalne grupe (OKG) mogu na vrlo lak način da dođu do mene i da ugroze bezbjednost moju i moje porodice. Tako da, iskreno da vam kažem, osjećam se ugroženo", naveo je sinoć Milović za A plus televiziju.

Milović smatra da je ugrožen pogotovo od kada je predložio određene izmjene Zakona o krivičnom postupku (ZKP) da lica iz OKG i specijalnih predmeta ne treba poslije tri godine da se nalaze na slobodi, ukoliko ne dobiju pravosnažnu presudu.

"Osjećam se ugroženo zbog svih poruka koje od tada dobijam i ovo sada, gdje imamo šefa SPO-a koji bi trebalo da me štiti, on me javno kompromituje, govori moja kretanja. Ćak me i poslanik Dritan Abazović pita 'jesi li bio u Mađarskoj ', kao da sam ja nešto kriv. Dakle, oni javno govore gdje se ja krećem, s kim, šta, kako, gdje sam bio, umjesto da postoji stepen moje zaštite, ovdje postoji stepen iznošenja svih privatnih podataka i to na najgori mogući način – kroz manipulaciju", kazao je on.

Milović je dodao da će upravo zbog toga tražiti da mu se izradi nova procjena bezbjednosti.

"Ono što se čulo na Odboru i u gluvoj sobi je nešto zbog čega treba kao ministar pravde i štićena ličnost ozbiljno da se zabrine. Vjerujem da će se zabrinuti i trenutno najodgovorniji čovjek po pitanju bezbjednosti u našem sistemu, a to je Aleksa Bečić, koji je koordinator službi BOK-a, i ministar unutrašnjih poslova. Ovo što je meni urađeno, za sada se još nije desilo – da dio sistema iznosi javne podatke o ministru pravde. Tako da, od sjutra kreće nova faza kada su u pitanju moje aktivnosti prema institucijama", poručio je Milović.

Bonus video: