Pejović: Crna Gora će nastaviti da ispunjava obaveze iz evropske agende

Pejović je upoznao ambasadora Slovačke sa aktuelnim političkim prilikama u državi i ocijenio da je aktuelni saziv Skupštine u rekordnom roku isporučio respektabilne rezultate.

1779 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora će, konstruktivnim dijalogom u Skupštini, nastaviti da posvećeno ispunjava obaveze iz evropske agende, kazao je potpredsjednik Skupštine Boris Pejović na sastanku sa ambasadorom Slovačke u Podgorici Borisom Gandelom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i Slovačka imaju kvalitetne bilateralne odnose i da je podrška zvanične Bratislave značajna za evropsku integraciju Crne Gore.

Pejović je upoznao Gandela sa aktuelnim političkim prilikama u državi i ocijenio da je aktuelni saziv Skupštine u rekordnom roku isporučio respektabilne rezultate.

On je istakao da je imenovanjima u pravosuđu postignuta funkcionalnost pravosudnih institucija, što predstavlja konkretan signal u procesu evropskih integracija.

“Pejović je kazao da očekuje da će konstruktivnim dijalogom u Skupštini, Crna Gora nastaviti da posvećeno ispunjava obaveze iz evropske agende i da kao zemlja aspirant napravi neophodne reforme u cilju punopravnog člansta”, kaže se u saopštenju.

On je pozdravio ohrabrujuće poruke Brisela, navodeći da je to jedinstvena prilika koju Crna Gora ne smije propustiti.

Gandel je čestitao Pejoviću preuzimanje dužnosti i dodao da je uvjeren da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru na putu integracije u Evropsku uniju (EU).

On je istakao da dvije države njeguju dobre odnose i naveo da ga raduju aspiracije Crne Gore da bude dio evropske porodice.

Gandel je pozdravio korake koje je Crna Gora napravila, ističući da proširenje EU znači stabilnost.

Kako je kazao, Crna Gora može biti dobar primjer na Zapadnom Balkanu.

„Na sastanku je konstatovan značaj podrške koju Slovačka, kao prijateljska, saveznička i partnerska država pruža Crnoj Gori na njenom integracionom putu, uz spremnost da se saradnja dviju država dodatno intenzivira i afirmiše posredstvom parlamentarne diplomatije“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: