Država Palestina: Zaustaviti izraelski genocid, uništavanje palestinskog naroda, spriječiti masovni pokolj u Rafi

"Gaza je klanica, a izraelsko namjerno masovno ubijanje, izgladnjivanje i prisilno premještanje 1,3 miliona ljudi, od kojih su polovina djeca, je najvarvarskije i najdivlje od svih"

3625 pregleda 0 komentar(a)
Detalj nakon izraelskog napada na Rafu, Foto: Reuters
Detalj nakon izraelskog napada na Rafu, Foto: Reuters

Država Palestina saopštila je da poziva sve odgovorne aktere da zaustave izraelski genocid i uništavanje palestinskog naroda i spriječe masovni pokolj u gradu Rafi.

Saopštenje Države Palesatine dostavila je Ambasada Države Palestine u Crnoj Gori.

"Države moraju hitno i odmah intervenisati kako bi zaustavile izraelsko krvoproliće, ispunile svoje obaveze prema Ženevskoj konvenciji i u skladu sa nalogom o preventivnim mjerama Međunarodnog suda pravde, uključujući i hitno uvođenje sankcija i embarga na oružje. Gaza je klanica, a izraelsko namjerno masovno ubijanje, izgladnjivanje i prisilno premještanje 1,3 miliona ljudi, od kojih su polovina djeca, je najvarvarskije i najdivlje od svih", ističe se u saopštenju.

Država Palestina je poručila da je Izrael okupaciona sila, te da su oni koji mu pružaju diplomatsko, vojno i političko pokriće saučesnici u genocidu i prkose svojim obavezama prema međunarodnom pravu, kao i presudi Međunarodnog suda pravde.

"Svjetski lideri imaju istorijsku odgovornost da spriječe Izrael da pokrene kopneni napad na Rafu i predvide njegove apokaliptične posljedice. Izražavanje zabrinutosti bez preduzimanja odlučnih efikasnih akcija je moralni i politički neuspjeh", piše u saopštenju Države Palestine.

Bonus video: