"Bošnjačka stranka ima punu podršku iz Bosne i Hercegovine"

Delegacija Bošnjačke stranke predvođena poslanicom Kenanom Strujić-Harbić i šefom kabineta predsjednika Bošnjačke stranke Izetom Ćorovićem sastala se sa ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem u Sarajevu

1865 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: BS
Sa sastanka, Foto: BS

Bošnjačka stranka kao jedan od najvažnijih predstavnika Bošnjaka u Crnoj Gori ima punu podršku iz Bosne i Hercegovine (BiH) za političko djelovanje u tom pravcu, ali i za afirmaciju i zaštitu bošnjačke kulturno-istorijske baštine u Crnoj Gori.

To je kako je saopšteno iz BS zaključeno na sastanku Delegacija BS sa ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem u Sarajevu.

Delegaciju BS predvodili su poslanica Kenana Strujić-Harbić i šef kabineta predsjednika BS Izet Ćorović.

"Na sastanku je razgovarano o položaju Bošnjaka u Crnoj Gori i ulozi i značaju Bošnjaka u procesu integracije država regiona u Europsku uniju. Sagovornici su se usaglasili da Bošnjaci koji žive u državama u regionu imaju snažnu podršku Bošnjaka koji žive u Europskoj uniji te da mogu dati značajan doprinos procesima koji se u regionu poduzimaju kada je u pitanju put prema članstvu u Evropskoj uniji", piše u saopštenju BS objavljenom na sajtu te stranke.

Bonus video: