Nenezić: Ministarstvo i dalje ne reaguje povodom izgradnje olimpijskog bazena u Baru

"Ovim putem i na ovaj način apelujemo na Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da u što skorijem roku postupe po zahtjevu Opštine Bar u pogledu izdavanja urbanističko-tehničkih uslova..."

2737 pregleda 1 komentar(a)
Nenezić, Foto: SO Bar
Nenezić, Foto: SO Bar

Šef barskog parlamenta, Branislav Nenezić, kazao je da Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine i dalje ne reaguje povodom izgradnje olimpijskog bazena u tom gradu, uprkos urgencijama Opštine Bar.

Nenezić je kazao da imajući u vidu strateški značaj i cjelokupnu važnost izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena u Baru, kako za grad tako i za cjelokupnu sportsku infrastrukturu države, Opština Bar je u cilju ponovnog raspisivanja Konkursa za idejno arhitektonsko rješenje zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima u Baru pokrenula postupak pribavljanja urbanističko-tehničkih uslova od strane Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, kako bi stvorila uslove za sprovođenje daljih aktivnosti na realizaciji ovog važnog projekta.

"U tom cilju smo još 14. septembra 2023. godine predali zahtjev nadležnom ministarstvu za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za lokaciju urbanistička parcela UP5, zona „B“, blok 4, u zahvatu DUP-a „Topolica III“ – izmjene i dopune, koju formiraju katastarske parcele br. 4962/1, 6455/2, 4722/2 i djelovi katastarskih parcela br. 4959/10 i 6439/20, sve KO Novi Bar, opština Bar", naveo je Nenezić u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Opštine Bar.

Uprkos činjenici da su nakon inicijalnog zahtjeva iz septembra mjeseca uputili još tri urgencije, 03. i 30. novembra 2023. godine, kao i 25. januara ove godine, do današnjeg dana Opštini Bar još uvijek nisu izdati urbanističko-tehnički uslovi, iako su rokovi za izdavanje ovih uslova jasno definisani pozitivno pravnim aktima.

"Ovim putem i na ovaj način apelujemo na Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da u što skorijem roku postupe po zahtjevu Opštine Bar u pogledu izdavanja urbanističko-tehničkih uslova, kako bi Opština Bar raspisala i realizovala Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje, kako bi izradili glavni projekat i stvorili sve uslove da već u drugoj polovini ove godine imamo raspisan izvođački tender za ovaj važan infrastrukturni projekat, ne samo za Bar, već i za Crnu Goru", saopštio je Nenezić.

Bonus video: