Mandić: Za stabilnost, mir i dinamičan ekonomski razvoj Crne Gore presudno važna i spoljnopolitička podrška Brisela

Mekalister rekao da Crna Gora ima punu podršku Evropskog parlamenta

4451 pregleda 10 komentar(a)
Mekalister i Mandić, Foto: Kabinet predsjednika Skupštine Crne Gore
Mekalister i Mandić, Foto: Kabinet predsjednika Skupštine Crne Gore

Skupština i Vlada žele da Crnoj Gori obezbijede stabilnost, mir i dinamičan ekonomski razvoj, a u toj namjeri presudno je važna i spoljnopolitička podrška Brisela.

To je kazao šef parlamenta Andrija Mandić, na sastanku sa predsjednikom Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove Dejvidom Mekalisterom u Briselu.

Mandić je iskazao uvjerenje da ćemo brzo otpočeti ispunjavanje završnih mjerila, posebno kada su u pitanju poglavlja 23 i 24, rekavši da će Skupština svoj dio posla odraditi u najkraćem mogućem roku. Dodao je i da je "naša velika prednost što imamo dobre odnose između različitih zajednica", što "veoma pozitivno utiče na narodne predstavnike koji se u potpunosti mogu posvetiti obavezama iz evropske agende".

Mandić Mekalister
foto: Kabinet predsjednika Skupštine Crne Gore

Kabinet predsjednika Skupštine je saopštio da je Mekalister iskazao stav da Crna Gora ima punu podršku Evropskog parlamenta, konstatujući da je naša zemlja otvorila sva poglavlja i tim povodom pozdravljajući imenovanja u pravosuđu i ulogu parlamenta.

Mekalister je dodao da će, ukoliko na predstojećim izborima bude ponovo izabran za poslanika i predsjednika Odbora za vanjske poslove u Evropskom parlamentu, doći u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, pokazujući i tim činom želju da naša zemlja postane punopravna članica EU.

Bonus video: