Ibrahimović sa ambasadorima članica EU: Uloga BS-a važna u trasiranju proevropske politike Crne Gore

Lider Bošnjačke stranke sa 13 ambasadora država članica EU i šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, regionu zapadne Evrope i globalnim političkim izazovima

1344 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Konstruktivna uloga Bošnjačke stranke (BS) i bošnjačkog naroda važna je za trasiranje i kreiranje proevropske politike u Crnoj Gori, poručeno je sa sastanka lidera te partije Ervina Ibrahimovića sa ambasadorima članica Evropske unije (EU) i ambasadorkom Unije u Podgorici Oanom Kristinom Popom.

Kako je saopšteno iz BS-a, Ibrahimović je sa 13 ambasadora država članica EU i Popom razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, regionu zapadne Evrope i globalnim političkim izazovima.

Navodi se da je posebna pažnja tokom razgovora posvećena procesu pristupanja Crne Gore EU i da su razmijenjena mišljenja i stavovi o sprovedenim i neophodnim reformama za zatvaranje privremenih mjerila, neophodnosti ubrzanja reformi i nastavka snaženja podrške EU u cilju ispunjavanja uslova za zatvaranje poglavlja.

“Sagovornici su istakli važnost konstruktivne uloge BS-a, ali i bošnjačkog naroda kao najbrojnijeg manje brojnog naroda u Crnoj Gori u trasiranju i kreiranju proevropske politike u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Ibrahimović je zahvalio ambasadorima na pozivu na razgovor, ističući da je uvijek važno čuti mišljenje političkih predstavnika manje brojnih naroda o političkoj situaciji u državama Zapadnog Balkana.

On je zahvalio na podršci koje države članice EU i Unija, preko diplomatskih predstavništava, daju procesu reformi u Crnoj Gori, a posebno kada je u pitanju položaj i prava manje brojnih naroda.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik BS-a Damir Gutić i predsjednica barskog odbora partije Edina Dešić.

Bonus video: