Mandić: Skupština i Vlada će uraditi sve na ispunjenju zahtjeva predviđenih Planom rasta

Šef parlamenta se u Briselu sastao sa generalnim direktorom Generalnog direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom

9508 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Kabinet predsjednika Skupštine
Foto: Kabinet predsjednika Skupštine

Crna Gora želi da zadrži poziciju favorita u procesu evropskih integracija i taj posao okončamo punopravnim članstvom u Evropskoj uniji, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On se u Briselu, tokom zvanične posjete Evropskom parlamentu, sastao sa Gertom Janom Kopmanom, generalnim direktorom Generalnog direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju.

Kabinet predsjednika Skupštine je saopštio da je Mandić kazao da je formula za uspjeh na evropskom putu kvalitetna saradnja između Vlade i Skupštine i postizanje jedinstva u samom parlamentu.

Smatra da je veoma važno da građani osjete u praksi benefite koje Evropska unija može da pruži Crnoj Gori, kroz implementaciju novog Plana rasta za Zapadni Balkan, kojim je opredijeljeno šest milijardi eura za cijeli region.

Mandić Kopman
foto: Kabinet predsjednika Skupštine

Mandić se zahvalio Kopmanu, idejnom kreatoru tog projekta, na snažnoj finansijskoj podršci zemljama regiona.

On je takođe izrazio uvjerenje da će Skupština i Vlada uraditi sve na ispunjenju zahtjeva predviđenih Planom rasta, kako bi prva sredstva iz tog programa bila na raspolaganju prije juna ove godine.

Kopman je istakao, kako je saopšteno, da izuzetno cijeni posjetu Mandića i da smatra da je "ovo snažna poruka da je Crna Gora na pravom putu evropskih integracija".

"Izrazio je zadovoljstvo novom energijom parlamentarne većine i posebno istakao važnu ulogu predsjednika Mandića kao najiskusnijeg poslanika u Parlamentu, te apostrofirao značaj sprovođenja novog Plana rasta za Zapadni Balkan, gdje jednu od najvažnijih uloga ima upravo Skupština Crne Gore", navodi Mandićev kabinet.

"Kopman je iskazao uvjerenje da će predsjednik Mandić nastaviti da ima proaktivnu ulogu na evropskom putu Crne Gore i da će uložiti napore da se ovaj proces sprovede zbog konkrentih benefita građana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: