Ambasador Srbije: Tokom godine bi se mogla planirati posjeta Crnoj Gori na najvišem nivou

„Nismo imali posjetu Crnoj Gori još od 2013. godine. Taj pristup bi trebalo promijeniti i očekujemo da će to dati podsticaj našim daljim odnosima“, kazao je Rodić na sastanku sa Spajićem

16373 pregleda 13 komentar(a)
Rodić i Spajić, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Rodić i Spajić, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Imenovanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori nakon 40 mjeseci pozitivan je signal za dalje jačanje bilateralnih odnosa i izraz spremnosti obje strane da daju doprinos unaprjeđenju regionalnih prilika u kontekstu ostvarenja zajedničkih interesa, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa novoimenovanim ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Nebojšom Rodićem.

„Zemlje regiona moraju blisko sarađivati na političkom i ekonomskom planu kako bi ostvarile punu integraciju u Evropsku uniju jer je to interes i naših građana i naših privreda“, kazao je Spajić, kako je saopštio njegov kabinet.

Dodao je da Crna Gora regionalnu saradnju i evropsku integraciju drži u samom vrhu prioriteta spoljnopolitičke agende, te da shodno tome nastoji da doprinese stabilnosti i evropskoj perspektivi cijelog Zapadnog Balkana.

Spajić je Rodiću čestitao imenovanje i istakao da očekuje da tokom svog mandata da puni doprinos jačanju prijateljstva Crne Gore i Srbije, a na temeljima suverenosti i nezavisnosti.

Spajić i Rodić
foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Kabinet premijera je saopštio da je Rodić izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Crnu Goru i istakao da je „istorijsku nepromijenjenost da su Crna Gora i Srbija susjedi potrebno osnažiti boljom saradnjom u svim oblastima od obostranog interesa“.

On je informisao Spajića o aktuelnim prilikama u Srbiji na planu formiranja nove Vlade i kazao da bi se tokom godine mogla planirati posjeta Crnoj Gori na najvišem nivou.

„Nismo imali posjetu Crnoj Gori još od 2013. godine. Taj pristup bi trebalo promijeniti i očekujemo da će to dati podsticaj našim daljim odnosima“, kazao je Rodić.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o mogućnostima za jačanje saradnje u oblastima infrastrukture, turizma, privrede i saobraćaja te značajnim ocijenili organzaciju sajma EXPO 2027 u Beogradu, što će, kao su istakli, biti važna prilika za Crnu Goru i za sve susjedne zemlje.

Bonus video: