Medojević: Rad Opštine Mojkovac je transparentan i u skladu sa propisima

Oni su pozvali “nadležne institucije u koje imamo povjerenje da provjere Ašaninove optužbe”.
1 komentar(a)
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.08.2017. 18:09h

Apsolutna neistina je izjava Ivana Ašanina da je Opština Mojkovac utrošila sredstva u iznosu od 5.000 eura namijenjenih za rješavanje stambenog pitanja, jer je tek na poslednjem zasijedanju Skupštine Opštine (SO) usvojen Pravilnik o raspodjeli sredstava za rješavanje stambenog pitanja. To se navodi u reagovanju iz kabineta predsjednika Opštine Dejana Medojevića.

“To je lako može lako provjeriti u Sekretarijatu za finansije, ekonomiju i lokalne javne prihode . Napominjemo, da je usvajanju navedenog pravilnika na pomenutom zasijedanju Skupštine prisustvovao i odbornik Ašanin pa nam nije jasno da li je riječ o slabom pamćenju ili o nametanju naetačnih informacija javnosti. Rad Opštine Mojkovac je uvijek bio transparentan i u skladu sa zakonskim propisima, a jedini koji se bavi takozvanim ,, malverzacijama“ u mojkovačkoj opštini je odbornik Ivan Ašanin . Nastavljajući sa svojom odavno već diskreditovanom propagandom i očigledno željan publiciteta, Ašanin istupa sa izjavama za koje je najblaže terminološko određenje ,,neistina“", piše u reagovanju iz Medojevićevog kabineta.

Kako navode “neistinita je i izjava da je Opština Mojkovac određena sredstva dala direktorici turističke organizacije u Mojkovcu”. To je, tvrde, “ još jedan pokazatelj neprofesionalnosti i nekompetentnosti odbornika Ašanina, jer je turistička organizacija posebno pravno lice koje ima svoje organe upravljanja i svoje interne pravilnike za pomoć zaposlenima”.

“Rukovodeći se, sebi svojstvenom devizom da “ tri put ponovljena laž postaje istina”, Ašanin još jednom pokušava da prikrije vlastitu propast na predstojećim lokalnim izborima u Mojkovcu, koja je odavno očigledna mojkovačkoj i crnogorskoj javnosti. Neuspjeli pokušaji podizanja sopstvenog rejtinga na političkoj sceni od strane Ivana Ašanina rezultirali su bujicama neistinitih tvrdnji koje nijesu utemeljene na argumentima, već na odavno iskazanoj osujećenosti pomenutog odbornika URE u mojkovačkoj SO”.

Jedino još po čemu je Ašanin poznat na političkoj sceni, tvrde iz kabineta predsjednika Opštine, “jesu raskoli koje unosi u svaku partiju kojoj pristupi, a koja se nedugo po njegovom priključenju ugasi kao što je slučaj bio sa Pozitivnom, a ista sudbina čeka i njegovu sadašnju stanicu- URU”. Demokratska partija socijalista 8DPS) u Mojkovcu podrivana je, navodi se u reagovanju, “ samo dok se njena članska karta nalazila u rukama Ašanina”.

“Kada već spominje krivičnu odgovornost ,neka Ašanin saopšti javnosti na koji je način prodavao opštinsko zemljište u užem gradskom jezgru i na osnovu čega je vršena procjena imovine, kako i po kojoj cijeni je prodao put u Poljima i Kraljevom kolu i da li je za sve te radnje imao ovlašćenje?Poželjno bi bilo da odbornik Ivan Ašanin koji se poslednjih mjeseci predstavlja za ,, lokalnog patriotu“ saopšti javnosti kako je i kojim sredstvima stekao dvije kuće u naselju Rogami ?”, piše u regovanju iz Medojevićevog kabineta.

Oni su pozvali “nadležne institucije u koje imamo povjerenje da provjere Ašaninove optužbe”. Tvrde da će to biti prilika da pitaju “državno tužilaštvo šta je bilo sa prijavama za nezakonitu prodaju zemljišta bez odluka SO Mojkovac, čiji je glavni inicijator bio upravo Ivan Ašanin”.

Bonus video: