Ujedinjena pitala Šimuna: Smjena Jokića početak igara u Domu zdravlja Podgorica

U saopštenu navode da je Šimun započeo "čišćenje kadrova" od onih koji su donijeli promjene 2020. godine, a da se kadar DPS-a vraća na velika vrata

4277 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gira tvrdi da je smjena njihovog funkcionera, dr Danila Jokića sa mjesta direktora Doma zdravlja Podgorice označila početak primitivnih i opasnih igara koje ne služe na čast Ministarstvu zdravlja i novoj izvršnoj vlasti.

Iz Ujedinjene kažu da su upozorili da Jokića smjenjuju iz političkog osvetoljublja, a da su javnost smo upoznali sa činjenicama koje nijedan ministar ne bi prećutao, a dodaju da Vojislav Šimun jeste.

U saopštenu navode da je Šimun započeo "čišćenje kadrova" od onih koji su donijeli promjene 2020. godine, a da se kadar DPS-a vraća na velika vrata.

"Dr Jokić je smijenjen 29. januara, a isti dan održana je i sjednica Odbora direktora na čelu sa dr Natalijom Petrić. Ona je toga dana kao predsjednica "preostalim" članovima Odbora najavila da podnosi ostavku na tu funkciju zbog toga što će biti izabrana za pomoćnicu direktora Doma zdravlja. Očigledno je da je prije ministra znala za svoje napredovanje, odnosno da će iz Odbora utrčati pravo u menadžment DZ Podgorica: toliko o njenoj vezanosti za Odbor koji kontroliše rad menadžmenta", navode iz Ujedinjene.

Tvrde da je nova direktorica stupila na funkciju 31. januara, a da se dan ranije Petrić predstavila kao pomoćnica direktorke.

Dodaju i da ona, navodno, još uvijek nije podnijela najavljenu ostavku na mjesto predsjednice Odbora direktora, sa kojeg treba da je razriješi Vlada.

"Dr Petrić tako predstavlja neku do sada nepoznatu vrstu vlasti u jednoj zdravstvenoj ustanovi... Pitamo ministarstvo zdravlja i ministra Šimuna: Pošto novoizabrana direktorka DZ Podgorica nije niti je na zakonit način mogla još uvijek postaviti dr Nataliju Petrić za pomoćnicu, ko je onda ovlastio da bude to što je željela oduvijek", pitali su iz Ujedinjene.

Bonus video: