PES Pljevlja: Opština nema nadležnosti da slavi praznike drugih država pa i naše komšijske i drage Srbije

"Kao neko ko je gradonačelnik Pljevalja, ima obavezu da se fokusira na rješavanje nagomilanih lokalnih problema u našem gradu, te da prestane da stvara nepotrebne krize i tenzije"

16172 pregleda 61 reakcija 61 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Gradonačenik Pljevalja Dario Vraneš ima obavezu da se fokusira na rješavanje nagomilanih lokalnih problema i da prestane da stvara nepotrebne krize i tenzije sa svrhom da sitno politički poentira.

To je saopšteno iz Pokreta Evropa u Pljevljima poručivši Vranešu, da “Opština Pljevlja nema nadležnosti da slavi praznike drugih država pa i naše komšijske i drage Srbije”.

Pokret Evropa sad u lokalnom parlamentu ima četiri odbornika i dio je skupštinske većine.

“Kako opština Pljevlja nema nadležnosti da slavi praznike drugih država pa ni naše komšijske i drage Srbije, očekujemo od predsjednika Opštine da poštuje ovaj princip i zakonsku obavezu. Kao neko ko je gradonačelnik Pljevalja, ima obavezu da se fokusira na rješavanje nagomilanih lokalnih problema u našem gradu, te da prestane da stvara nepotrebne krize i tenzije, sa svrhom da sitno politički poentira. Ovo je još jedna u nizu odluka koju predsjednik Opštine donosi bez konsultacija sa koalicionim partnerima, što prijeti da izazove ozbiljnu krizu lokalne vlasti. Samovolja gradonanačelnika u velikoj mjeri odudara što i njegova politička partija radi na državnom nivou, čime pokazuje da ne poštuje ni politiku subjekta koji trenutno predstavlja”, navodi se u saopštenju PES-Pljevlja uz čestitke upućene građanima Republike Srbije povodom dana državnosti Republike Srbije.

Iz te partije su poručili da će ukoliko se nastavi sa ovim pojedinačnim ispadima, sve posledice za političku krizu u Pljevljima preuzeti “upravo onaj ko misli da može vladati sam, bez saradnje sa ostalim koalicionim partnerima”.

Bonus video: