Gradišnik: Slovenija je uvijek pružala podršku Crnoj Gori, ne samo na riječima, već i konkretnim djelima

Iz Skupštine Glavnog grada je saopšteno da je predsjednica tog organa Jelena Borovinić Bojović ugostila danas u Gradskom parlamentu ambasadorku Slovenije Barbaru Gradišnik

2439 pregleda 1 komentar(a)
Gradišnik i Borovinić Bojović, Foto: Skupština Glavnog grada
Gradišnik i Borovinić Bojović, Foto: Skupština Glavnog grada

Slovenija je uvijek pružala podršku Crnoj Gori, i to ne samo na riječima, već i konkretnim djelima, saopštila je ambasadorka Slovenije u Crnoj Gori Bernarda Gradišnik.

Iz Skupštine Glavnog grada je saopšteno da je predsjednica tog organa Jelena Borovinić Bojović ugostila danas u Gradskom parlamentu Gradišnik, sa kojom je kako se navodi u saopštenju razmijenila brojne ideje o budućoj saradnji.

"Veoma sam zainteresovana za afirmaciju i podizanje na još viši nivo saradnje sa Ljubljanom i Slovenijom, koja je uvijek bila izuzetno dobra", istakla je Borovinić Bojović.

U saopštenju se dodaje da je ona posebno naglasila značaj koji za nas ima iskustvo Slovenije kao članice Evropske unije i bivše jugoslovenske republike.

Gradišnik je, navodi se u saopštenju, konstatovala da iz Skupštine Glavnog grada često stižu interesantne inicijative poput organizacije nedavno održanog okruglog stola o međuopštinskoj i međunarodnoj saradnji lokalnih samouprava kojem je prisustvovala, izražavajući podršku takvoj vrsti dijaloga i aktivnosti.

"Sagovornice su razmatrale više konkretnih ideja o mogućim zajedničkim projektima i saradnji, i dogovorile njihovu dalju razradu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: