PES: Kad je u pitanju fotelja, pokretu URA i Abazoviću ne smeta sadržaj sa Skaja, niti im je DF "antievropska partija"

"Očigledno da URA nikad nije prestala sa praksom da jedno u javnosti priča, a drugo iza leđa radi", saopštio je Pokret Evropa sad

15045 pregleda 65 reakcija 65 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Kad je u pitanju fotelja, Građanskom pokretu URA i njenom predsjedniku Dritanu Abazoviću ne smeta sadržaj sa Skaj aplikacije, niti im je Demokratski front (DF) "antievropska partija", saopštio je Pokret Evropa sad (PES).

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković rekao je sinoć, u televizijskom gostovanju, da su uoči formiranja aktuelne Vlade dobili mogućnost od GP URA da formiraju vladu sa tom partijom i bivšim DF-om.

"Pokušaj URA-e da sa DPS-om pravi okosnicu 44. Vlade u jeku medijskih optužbi na račun te partije, govori koliko je političko licemjerstvo Dritana Abazovića. Očigledno da URA nikad nije prestala sa praksom da jedno u javnosti priča, a drugo iza leđa radi. Sjećanja radi, u toku pregovora za formiranje 44. Vlade, Dritan Abazović je manipulisao i konstruisao teorije o povezanosti PES-a i DPS-a, dok je istovremeno nudio nastavak saradnje sa DPS-om, kako bi i u narednom mandatu sačuvao premijersku fotelju", saopštio je PES.

Kazali su da URA pokušava da "građanima zamaže oči", ali da javnost "dobro pamti ko je ispaljivao vatromete" kada je njihov lider Dritan Abazović "glasovima Petra Ivanovića, Branimira Gvozdenovića i Predraga Boškovića postao premijer".

"Iako su obećavali da će takav aranžman ubrzati naš evropski put, dobili smo potpuni institucionalni haos i neustavne zakone. Ipak, za kratko vrijeme 44. Vlada je uradila sve ono što je Abazovićeva Vlada samo bučno propagirala", zaključuje PES.

Bonus video: