Krapović na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji

Ministar će, kako je najavljeno, naglasiti da se Crna Gora vodi principima dugotrajnog mira, solidarnosti i multilateralizma, te da na regionalnom planu njeguje dobrosusjedske odnose

3673 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministar odbrane Dragan Krapović učestvuje na 60. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, koja se od danas do 18. februara održava u Njemačkoj.

"Ova konferencija je jedan od najznačajnijih međunarodnih bezbjednosnih foruma, koji će i ove godine okupiti visoke državne zvaničnike, predstavljajući platformu za diskusiju na temu aktuelnih bezbjednosnih izazova, trenutne geopolitičke situacije i modaliteta za unaprjeđenje međunarodne bezbjednosti", saopštilo je ministarstvo.

Kazali su da će Krapović, tokom učešća na panelima u okviru konferencije, kao i tokom bilateralnih sastanaka koje će obaviti na njenim marginama, naglasiti da se Crna Gora vodi principima dugotrajnog mira, solidarnosti i multilateralizma, te da na regionalnom planu njeguje dobrosusjedske odnose.

Krapović će prisustvovati radnom ručku, na poziv federalnog ministra odbrane Njemačke Borisa Pistorijusa, kao i zvaničnoj večeri u organizaciji Bostonske konsultantske grupe i Bundesverovog centra za sajber inovacije.

Krapović će, na marginama konferencije, imati više bilateralnih susreta sa svojim kolegama iz odbrane.

Bonus video: