URA: Erakoviću se sve pobrkalo, PES sve češće pravi alibi za formalizaciju saradnje sa DPS-om

"Od izbora pa sve do danas imamo sinhronizovano djelovanje PES-a i DPS-a sa jednim jedinim ciljem da se našteti URI i omogući mafiji da vrati poluge moći u našoj državi", saopštila je URA

8464 pregleda 67 reakcija 39 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA je kazao da je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković "očigledno pobrkao" GP URA i Pokret Evropa sad.

"Mi ni sada njega ne vidimo kao osobu sa kojom se razgovara na neku ozbiljnu temu, tako da mu ne uzimamo za zlo to što mu se sve pobrkalo", saopštila je URA.

Eraković je sinoć, u televizijskom gostovanju, rekao da su uoči formiranja aktuelne Vlade dobili mogućnost od GP URA da formiraju vladu sa tom partijom i bivšim Demokratskim frontom.

PES je danas saopštio da je lider GP URA Dritan Abazović "manipulisao i konstruisao teorije" o povezanosti PES-a i DPS-a, dok je "istovremeno nudio nastavak saradnje sa DPS-om, kako bi i u narednom mandatu sačuvao premijersku fotelju".

"Svakim danom se potvrđuje zbog čega je Zoran Lazović nestrpljivo priželjkivao formiranje 44. Vlade i odlazak Građanskog pokreta URA u opoziciju. Od izbora pa sve do danas imamo sinhronizovano djelovanje PES-a i DPS-a sa jednim jedinim ciljem da se našteti URI i omogući mafiji da vrati poluge moći u našoj državi. Čitava Crna Gora je skoro na Odboru za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore imala priliku da vidi kako funkcioniše uigrani ples osovine PES-DPS, kada su Milović, Laković i Živković po istoj matrici napadali šefa SPO-a gospodina Šukovića, a samim tim preko njega i glavnog specijalnog tužioca gospodina Novovića", saopštila je URA.

Ističu da su Šuković i Novović "među najzaslužnijim" za ostvarene rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala u prethodnom periodu.

"Takođe, građanke i građani svjedoče da je 44. Vlada Milojka Spajića imenovala više kadrova DPS-a, nego što je to učinila 41. Vlada Duška Markovića, a onda kada i vidimo koji sve mediji propagiraju politiku i jedne i druge partije, onda ne treba niko u Crnoj Gori da više ima dilemu da na djelu imamo zajedničko djelovanje PES-a i DPS-a za koje je samo pitanje vremena kada će se formalizovati i u Skupštini Crne Gore", navodi URA.

Kazali su da je iz svega što se može vidjeti u proteklih par mjeseci, Eraković "očigledno pobrkao" tu partiju i PES, "dok je vjerovatno razmišljao o tome kako bi bilo dobro da mu ponovo vlast obezbijedi neki stan po cijeni od 146 eura po kvadratnom metru".

"PES sve češće pravi alibi za formalizaciju saradnje sa DPS-om, nakon što je nakon 100 dana izgubio svaki kredibilitet i razočarao mnoge svoje birače sada traži način da makar vrati obećane 'dugove' i omogući da se mafija vrati na velika vrata. URA je sa zadovoljstvom prihvatila da bude jedina opozicija ovako neozbiljnoj vlasti i nastavićemo zajedno sa svim dobrim ljudima da je raskrinkavamo na svakom koraku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: