Budva: Opozicija dala kvorum, odbornici odlučuju da li će Brković voditi Muzeje

"Danas je datumski rok po zakonu kada se sjednice moraju završiti. Kao predsjednik Skupštine opštine neću kršiti rokove i zakonske nadležnosti", rekao je Jovanović

5595 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Nastavak sjednice budvanskog parlamenta na čijem dnevnom redu je razrješenja starog i imenovanje novog Savjeta JU „Muzeji i galerije Budve“ nastavljena je danas, nakon što je kvorum dala opozcija iz redova Demokrata, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokratske partije (SDP) i koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS).

U sali je sedam od 17 odbornika nekadašnjeg Demokratskog fronta.

Odbornici odlučuju da li će imenovati novi saziv Savjeta javne ustanove u kome je kao predsjednik predložen Aleksandar Brković, koga je sinoć uhapsila policija zbog nelegalnog posjedovanja pištolja.

Prije početka zasijedanja, predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović kazao je da je stigao zahtjev za odlaganje sjednice od strane odbornika Nikole Kralja.

„Zahtjev je nepotpun, nema potpisa odbornika, lice koje se predstavlja kao predsjednik kluba odbornika koalcije 'Budva na prvom mjestu Milo Božović' Nikola Kralj je nelegitiman. Ne prihvatam da je Marijana Božović smijenjena, jer je ona izabrana u skladu sa predlogom predsjednika Opštine Mila Božovića, koji takođe ne prihvata tu odluku", rekao je Jovanović..

„Pojavile su se u medijima informacije da nije bilo razgovora unutar parlamentarne većine. Razgovora je bilo, čini mi se da što više razgovaramo sve se manje razumijemo. Danas je datumski rok po zakonu kada se sjednice moraju završiti. Kao predsjednik SO neću kršiti rokove i zakonske nadležnosti, ukoliko ste voljni možemo nastaviti sjednicu“, kazao je Jovanović.

Lider budvanskih Demokarta Krsto Radović je naglasio da nema nikoga od predlagača odluke da se obrazloži.

Ivan Ivanović (URA) je rekao kako je očigledno da se izgubila većina koju je Demokratski front imao od početka svoga mandata.

„Ne ulazim koja se strane odmetnula od partije, ali bilo bi pošteno da se vrate mandati, jer nema smisla da se ne održavaju sjednice“, istakao je Ivanović.

Lider budvanskog DPS-a Milan Tičić istakao je da je dobro što je nastavljen rad parlamenta.

„Građani vide da lokalna samouprava ne funkcioniše, da ono što smo govorili da treba vratiti mandat građanima i da je jedini izlaz da se ide na izbore. Mi ćemo dati kvorum, iako kao opoziciona partija možemo da kalkulišemo, ali smo odgovorni, jer treba da se riješi situacija vd stanja u kojoj se nalazi javna ustanova“, naglasio je Tičić.

Bonus video: