SD: Spajićeva nezainteresovanost dodatno urušava razvaljeni bezbjednosni sektor

"Jedino gore od destruktivne bezbjednosne politike 42. i 43. Vlade je ponašati se indiferentno prema takvom nasljeđu. Gordijev čvor u kome se nalaze crnogorsko društvo, država i institucije ne može se raspetljati bježanjem od stvarnosti, guranjem problema pod tepih i neosnovanim optimizmom”

3948 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i selektivno postupanje tužilačkih organa, kojima građani mogu da svjedoče proteklih dana i godina, izazvale su duboku zabrinutost, ali i nepovjerenje građana u bezbjednosni sektor u Crnoj Gori, dok nezainteresovanost premijera dodatno urušava razvaljeni bezbjednosni sektor, saopšteno je iz Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

"Da stvar bude gora, utjehu i nadu da će biti bolje građani nijesu mogli čuti ni od premijera Spajića. Štaviše od vodećeg čovjeka (barem na papiru) u Crnoj Gori mogli su čuti da njega bezbjednosni sektor ne interesuje”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, jasno je da su za protekle tri godine bezbjednosni sektor i tužilački organi ciljano uništavani i prilagođavani da služe za političke ciljeve isključivo retrogradnim snagama predvođenim Dritanom Abazovićem.

"Jedino gore od destruktivne bezbjednosne politike 42. i 43. Vlade je ponašati se indiferentno prema takvom nasljeđu. Gordijev čvor u kome se nalaze crnogorsko društvo, država i institucije ne može se raspetljati bježanjem od stvarnosti, guranjem problema pod tepih i neosnovanim optimizmom”, dodaje se u saopštenju.

U vezi sa bezbjednosnom situacijom istakli su da je zanemarivanje bezbjednosnog sistema i zanemarivanje realnosti u kojoj se građani nalaze.

"Kada govorimo o bezbjednosti, moramo znati da bezbjednost nijesu samo opskurne izjave koje smo mogli čuti na Odboru za bezbjednost i odbranu, već i dešavanja kojima proteklih dana svjedočimo u kabinetu predsjednika Skupštine, Pljevljima, energetskom sektoru, medijima, tužilaštvu. Sloboda govora i kretanja, sigurnost i stabilnost dio su sveukupnog bezbjednosnog sistema. Zanemarivanje i indiferentnost bezbjednosti je zanemarivanje realnosti u kojoj se građani nalaze”, piše u saopštenju.

Iz SD-a su istakli da zahtijevaju punu posvećenost premijera Spajića i punu odgovornost njega i njegovog tima.

“Za razliku od premijera, građani nemaju mogućnost da svakih desetak dana putuju u Brisel i slušaju priče o tome šta bi Crna Gora mogla da bude. Shodno svemu navedenom, ne prihvatamo nezainteresovanost premijera Spajića na temu bezbjednosti. Naprotiv, zahtijevamo punu posvećenost i u konačnom punu odgovornost njega i njegovog tima. Ukoliko premijer Spajić nastavi sa indiferentnim i selektivnim pristupom ka gorućim pitanjima u državi, biće to potvrda da su on i saradnici ništa više nego puki službenici stvarnih rukovodilaca procesima u državi”, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: