Đuričković: Izjava u vezi Mandića i Spajićev odnos prema bezbjednosnim temama su srednji prst glasačima i partnerima

"Dok nas zapadni mediji i diplomate vide kao zemlju na nišanu Putina i Vučića, a državni sekretar SAD-a pregrupiše snage i aktivnosti na Balkanu, Spajić u Mandiću vidi Dalaj Lamu"

6175 pregleda 10 komentar(a)
Đuričković, Foto: SD
Đuričković, Foto: SD

Međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković saopštio je danas da je izjava premijera Milojka Spajića da su poruke predsjednika Supštine Crne Gore Andrije Mandića miroljubivije nego Dalaj Lamine, sprdanje sa svim građanima koji su mu svojim glasom dali povjerenje i vjerovali u njegov evropski i građanski karakter.

"Dok nas zapadni mediji i diplomate vide kao zemlju na nišanu Putina i Vučića, a državni sekretar SAD-a pregrupiše snage i aktivnosti na Balkanu, Spajić u Mandiću vidi Dalaj Lamu. Mandića koji je od strane Zapada označen kao Putinov i Vučićev čovjek", istakao je Đuričković, koji je kako je saopšteno iz SD "komentarisao posjetu državnog sekretara Sjedninjenih Američkih Država Entonija Blinkena Tirani, usljed kako navode strani mediji, najturbulentnijeg vremena na Balkanu u posljednjih nekoliko decenija".

Đuričković je dodao da se izjava Spajića savršeno uklapa sa prethodnom izjavom o nezainteresovanosti za bezbjednosni sektor.

"Izjava u vezi Mandića i Spajićev odnos prema bezbjednosnim temama, koje se apostrofiraju kao ključne za dalji napredak Crne Gore, predstavlja svojevrstan srednji prst ne samo njegovim glasačima, već i međunarodnim partnerima", naveo je Đuričković.

Spajić je ranije saopštio da nije gledao sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu koja je održana 9. februara, a na kojoj su teške međusobne optužbe iznijeli ministar pravde Andrej Milović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predrag Šuković.

Bonus video: