Milatović razgovarao sa Fidanom: "Turska strana izrazila zabrinutost zbog neizručenja Camgoza"

Milatović je na profilu na društvenoj mreži X objavio i da je dogovorena njegova posjeta Ankari na poziv predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana

12300 pregleda 27 reakcija 17 komentar(a)
Milatović i Fidan, Foto: twitter.com/JakovMilatovic
Milatović i Fidan, Foto: twitter.com/JakovMilatovic

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović objavio je na svom profilu na društvenoj mreži X da je tokom njegovog razgovora sa ministrom vanjskih poslova Turske Hakanom Fidanom, turska strana izrazila zabrinutost zbog neizručenja njihovog državljanina Binalija Camgoza.

On je poručio i da je tokom razgovora sa Fidanom dogovorena njegova skora zvanična posjeta Ankari, na poziv predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, kao i potpisivanje strateškog sporazuma o saradnji, što je kako je dodao potvrda dobrih odnosa dvije zemlje.

"Na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Turske Hakanom Fidanom dogovorena je skora zvanična posjeta predsjednika Crne Gore Ankari, na poziv turskog predsjednika Erdogana kao i potpisivanje strateškog sporazuma o saradnji, što je potvrda dobrih odnosa dvije zemlje. Međutim, turska strana je tokom razgovora izrazila zabrinutost zbog neizručenja njihovog državljanina Binalija Camgoza, optuženog za teška krivična djela u oblasti organizovanog kriminala", piše u objavi na profilu Milatovića.

Camgoza Turska traži zbog optužbi za teška krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala.

Ministar oravde Andrej Milović odbio je da ga izruči pozivajući se na Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i praksu Evropskog suda za ljudska prava, tvrdeći da bi Camgoz u Turskoj bio izložen političkom progonu jer je Kurd, kao i da u zatvoru ne bi mogao imati odgovarajuće liječenje.

Camgoz je u međuvremenu pred crnogorskim organima okrivljen za druga krivična djela u vezi sa falsifikovanjem pasoša, a njegov boravak skopčan je sa bezbjednosnim problemima i velikim troškovima po crnogorske poreske obveznike.

Bonus video: