Abazović: Cijeli demokratski svijet zgrožen je viješću o smrti Navaljnog

"Crna Gora će kao članica NATO i prva naredna članica EU, nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti, poštujući ljudska prava i slobode kao najveći zalog savremenog doba", poručio je Abazović

12680 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Cijeli demokratski svijet zgrožen je viješću o smrti Alekseja Navaljnog, saopštio je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je dodao da je Navaljni, hrabro se boreći za slobodnije, bolje i solidarnije društvo, podnio žrtvu u cilju demokratizacije Rusije i dao primjer dosljednosti u toj misiji, bez ozbira na teške društveno-političke okolnosti. "Crna Gora će kao članica NATO i prva naredna članica EU, nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti, poštujući ljudska prava i slobode kao najveći zalog savremenog doba", poručio je Abazović u saopštenju.

Ruski opozicionar i protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina umro je u zatvoru 16. februara, saopštila je lokalna filijala Federalne kazneno-popravne službe. Imao je 47 godina.

Kazneno-popravna služba je u saopštenju navela da se Navaljni nije osjećao dobro nakon šetnje i da je nakon toga izgubio svijest, te da je stiglo je vozilo hitne pomoći koje je pokušalo da ga oživi, ali je preminuo, dodaje se u saopštenju.

Porodica i bliski saradnici potvrdili su juče njegovu smrt.

Bonus video: