Demos PG: Danilović da bude predsjednik partije

Danilović se zahvalio na podršci i kazao da su njegove dvije javne ponude aktuelnom predsjedniku Demosa, Lekiću, da se zajedno povuku, bile iskrene.
172 pregleda 167 komentar(a)
Demos Podgorica, Foto: Demos Podgorica
Demos Podgorica, Foto: Demos Podgorica
Ažurirano: 08.08.2017. 10:16h

Gradski odbor Demosa u Podgorici predložio je Gorana Danilovića za novog predsjednika partije, saopšteno je danas iz tog odbora.

U saopštenju se dodaje da je apsolutna većina članova Odbora Glavnog grada Demosa izabrala jednoglasno listu kandidata za novi Glavni odbor Demosa iz Podgorice.

"Skupština stranke, koja će se održati 27. avgusta u Mojkovcu, verifikovaće njihove mandate. Podgorički odbor Demosa tako je prvi krenuo u izbornu proceduru po Zahtjevu većine članova Glavnog odbora Demosa i obavezujućem upustvu i kriterijumima koje je usvojio Izvršni odbor na čijem čelu je Goran Danilović. Odbor Glavnog grada Demosa zakazao je za sljedeći utorak Skupštinu gradske organizacije na kojoj će se birati i 60 poslanika, predstavnika Podgorice za Demosovu Vanrednu izbornu Skupštinu. Skupština podgoričkog Demosa imaće 140 delegata, a značajan dio njih izabraće mjesni odbori koje Demos ima na teritoriji Glavnog grada. Odbor je predložio i kandidata za budućeg predsjednika stranke. Odbor Glavnog grada jednoglasno je podržao predlog predsjednika, Gorana Radonjića, da kandidat za predsjednika Demosa bude Goran Danilović, dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora i poslanik Demosa u Skupštini Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Danilović se zahvalio na podršci i kazao da su njegove dvije javne ponude aktuelnom predsjedniku Demosa, Miodragu Lekiću, da se zajedno povuku, bile iskrene.

"Odgovorio mi je nelegitimnim i nestatutarnim, naravno navodnim, raspuštanjem IO i mojom smjenom. Ponosan sam na vašu podršku i sada obavezan da je prihvatim, jer ne pristajem na hajdučiju, zato što smo stranku stvarali svi mi zajedno. Ako i drugi odbori u skladu sa Statutom daju podršku, i ako na kraju Skupština sve to potvrdi i izglasa, Demos će nastaviti misiju građanske stranke u kojoj se jasno i glasno govori ko si, za šta se boriš i protiv čega. Nećemo kroz zube, ako je to bilo kome važno, saopštavati ni pripadnost narodu, ni religiji. Bićemo ujedinjeni u ideji da učinimo Crnu Goru drugačijom i složnom, da se izborimo za pravdu, bogatog građanina i slobodu iznad svega. Dakle, Demos će biti građanska stranka po mjeri građana, a ne po izvitoperenom šablonu koji je nametnut od režima i grupa kojima je svaka građanska sloboda nepoznata i mrska", istakao je Danilović.

On je saopštio da predstoji veliki rad i kompletiranje Demosovih statutarnih organa i timova u najkraćem roku.

"Mjera našeg uspjeha su rezultati na poštenim izborima. A nakon uspjeha ili poraza slijedi novo okupljanje i novo biranje. Vaš sud je za mene zakon i nećete morati da me povlačite za rukav i tražite od novog tima Skupštinu. Skupština je prilika da pobijedi nova ideja ili da ostanete u manjini. Podjednako je časno oboje među prijateljima", zaključio je Danilović.

U saopštenju se navodi i da su kandidati za Glavni odbor Demosa u ime podgoričkog odbora : dr Predrag Bajić, Branka Bešović, Marija Vešković, Jelena Vlahović, Milica Vlahović, Dragoslav Vuksanović, Petar Brajović, Jovan Brajović, Radomir Ivančević, dr Danilo Jokić, Božidar Kulić, Ružica Mijajlović, Zdravko Mišurović, mr Snježana Pavićević, Marijana Peruničić, Julijana Popović, Anđelko Radoman, Milosav Rakočević, mr Mirko Rmandić, mr Stojan Sjekloća, Dušan Slijepčević, Savo Šofranac, mr Radoje Femić i Željko Furtula. Dr Goran Radonjić, kao predsjednik podgoričkog odbora, član je budućeg GO po funkciji.

Bonus video: