Božović predložio Božović za zamjenicu Božovića

Aleksandar Božović u petak je na sjednici na kojoj se trebalo glasati za predlog Mila Božovića da potpredsjednica Opštine Budve bude Jasna Dokić zatražio odlaganje sjednice zbog dodatnih pregovora, te kao kandidatkinju predložio Marijanu Božović

28185 pregleda 119 reakcija 53 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

Pritvorenom predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću biće dostavljeno danas u spuškom Istražnom zatvoru predlog deset odbornika koalicije „Budva na prvom mjestu- Milo Božović- DF“ , kojim od prvog čovjeka Budve traže da prihvati predlog odbornika Aleksandra Božovića da potpredsjednica Opštine Budve Marijana Božović.

To je "Vijestima" nezvanično potvrđeno iz više izvora. Naime, Aleksandar Božović koji pripada frakciji koju predvodi predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović u petak je na sjednici na kojoj se trebalo glasati za predlog Mila Božovića da potpredsjednica Opštine Budve Jasna Dokić zatražio odlaganje sjednice zbog dodatnih pregovora, te kao kandidatkinju predložio Marijanu Božović.

Takav predlog je deset odbornika druge frakcije, koji nijesu prisustvovali u petak skupštinskom zasijedanju prihvatili incijativu odbornika Božovića, te potpisali pismo u kome od pritvorneog predsjednika Opština traže da razmotri i druge opcije.

Oni praktično od Mila Božovića traže da umjesto Dokić, oko koje očigledno ne postoji saglasje unutar tog razjedinjenog političkog bloka, , jer od novembra u tri navrata je prekidana sjednica Skupštine opštine, pošto odbornici nekadašnjeg Demokratskog fronta nijesu prihavatali predlog gradonačelnika. Od petka traje rat saopštenjima sukobljenih frakcija, te su se oglasile i centrale Nove srpske demokratije i demokratske narodne partije, gdje se osim poziva da se sjedne za sto i riješi kriza, poručuje da ukoliko pojedinci nastave sa produbljivanjem krize, da se raspusti parlament i raspišu prijevremeni izbori. Predlog da Marijana Božović bude potpredsjednica , kako je „Vijestima“ rečeno podržao bi i novoosnovani klub odbornika „ SNP- nezavisni odbornik Mladen Kažanegra“.

Ukoliko Marijana Božović prihvati da bude zamjenica svome prezimenjaku, prethodno bi potpisla i koaliconio sposrazum, koji je upravo deset odbornika predložilo i uputilo Jovanovićevoj strani .

To bi ujedno donekle bilo rješenje duboke višemjesečne krize, ukoliko pritvoreni predsjednik Opštine prihvati.

Bonus video: