Milatović: Crna Gora posvećena jačanju kredibilnosti NATO članstva, intenzivirati ekonomsku saradnju sa SAD

Predsjednik Crne Gore se sastao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD

5426 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Sjedinjene Američke Države su važan saveznik i prijatelj Crne Gore na međunarodnoj sceni i prisustvo te države ključni je faktor stabilnosti u našem regionu, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je danas primio pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O’Brajena.

Kabinet predsjednika je saopštio da su u razgovoru tom prilikom potvrđeni su odlični i saveznički odnosi dvije države.

Milatović je ukazao da proces evropskih integracija predstavlja vodeći prioritet crnogorske spoljne politike i podsjetio, kako se navodi, na značajne rezultate koje je Crna Gora u prethodom periodu postigla na tom planu, izrazivši zahvalnost Vašingtonu na kontinuiranoj podršci.

ilatović obrajen
foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Dodao je da je Crna Gora posvećena jačanju kredibilnosti NATO članstva i da je za našu državu važna odlična saradnja sa Sjedinjenim Državama u oblasti odbrane, te da je njeno dalje unaprjeđenje jedan od ključnih interesa Crne Gore, prvenstveno jer su SAD značajan partner u modernizaciji Vojske Crne Gore i jedan od najvažnijih saveznika u okviru NATO alijanse.

Milatović je naglasio važnost intenziviranja ekonomske saradnje sa SAD i potrebu daljeg privlačenja američkih investicija, naročito u oblasti energetike, infrastrukture i turizma.

"Na kraju, obostrano je izražen interes za dalje intenziviranje političkog dijaloga kroz dinamiziranje razmjena posjeta na visokom nivou", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: