"DEMOKRATE I DF SAOPŠTILI ŠTA ZAPRAVO MISLE"

Anđušić: Rezime - Za šaku (ruskih) dolara

86 pregleda 4 komentar(a)
Mihailo Anđušić, Foto: Skupština
Mihailo Anđušić, Foto: Skupština
Ažurirano: 08.08.2017. 08:27h

Poslanik DPS-a Mihailo Anđušić smatra da su Demokrate i DF saopštili su svojim biračima ali i svim ostalim građanima, šta zapravo misle jedni o drugima.

"Ogoljeno, bez maski ali prije svega primitivno i vulgarno, kako im je i svojstveno. Nakon svega što je uzajamno izrečeno, teško je zamisliti da su ove dvije partije u koaliciji - i to u čak tri grada na primorju - Kotoru, Budvi i Herceg Novom?! Pa ipak, riječ je o još jednom crnogorskom političkom apsurdu koji kao i uvijek počiva na istoj osnovi - mržnji i animozitetu prema DPS-u, političkoj frustraciji i opsjednutosti najjačim političkim subjektom u Crnoj Gori", navodi Anđušić.

On dodaje da su "i jedni i drugi pred ispitom".

"Mučno je posmatrati kako nakon svega što je međusobno rečeno niko ne dovodi u pitanje postojanje ionako nefunkcionalnih koalicija u pomenutim gradovima. Očito da su goli materijalni interes i želja za vlašću jedino vezivno tkivo ove dvije partije. Ipak, nameće se pitanje šta sve ovo govori o moralu, dostojanstvu, časti jednih i drugih. Jer, ostanak u koaliciji nakon svega što je rečeno znači i gaženje sopstvenog digniteta i moralno posrnuće obje strane. I jedni i drugi, i Bečićevi i Mandićevi, nalaze se pred ispitom - ili će raskinuti postojeće koalicije i time demonstrirati bar malo odgovornosti ili će, očekivano, zbog šake dolara i sitnog dnevnopolitičkog interesa preći preko svega što je rečeno i pokazati da preživljavanje na vlasti nema cijenu, dok su interes građana i samopoštovanje nepoznate kategorije u njihovom moralnom kodu", zaključuje Anđušić.