Mandić: Saradnja Crne Gore i Francuske zasniva se na četiri stuba – energetici, infrastrukturi, ekologiji i zdravstvu

Mandić se sastao sa specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan Reneom Trokazom i ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori Nj. E. An Mari Maske

6385 pregleda 8 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Saradnja Crne Gore i Francuske zasniva se na četiri stuba – energetici, infrastrukturi, ekologiji i zdravstvu ove oblasti su od izuzetne važnosti za Crnu Goru, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

On je to kazao tokom razgovora sa specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan Reneom Trokazom i ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori Nj. E. An Mari Maske.

Mandić je, kako se navodi u saopštenju Skupštine, delegaciji ambasade Francuske poželio dobrodošlicu, ističući da je ovaj sastanak od velike važnosti za Crnu Goru.

"Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Rene Trokaz je saopštio da je budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji, te da svi svjedoče naporima naše zemlje na evropskom putu, ističući uvjerenje da će ona brzo postati dio evropske zajednice", piše u saopštenju.

andrija mandic, torkez
foto: Skupština Crne Gore

Mandić i Trokaz su se, kako navode, saglasili da je on izuzetne važnosti za Crnu Goru dalje ulaganje u ekonomske projekte, posebno željeznicu koja danas, prema njihovim riječima, predstavlja ekološki način prevoza velikog broja putnika, s posebnim osvrtom na turistički sektor naše države.

"Ambasadorka An Mari Maske se zahvalila predsjedniku Mandiću na prijemu delegacije ambasade Republike Francuske i izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je politička volja predsjednika Mandića i Skupštine Crne Gore kada su u pitanju evropske integracije veoma jasna i da će na tom putu imati punu podršku Francuske", piše u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Mandić je zaključio sastanak citirajući slavnog francuskog generala i državnika Šarla de Gola, ističući da "svaka politika izvan realnosti nije dobra politika" i dodao je da Evropska unija crnogorska realnost i da se za nju "zalaže ubjedljiva većina građana Crne Gore."

Bonus video: