Demokrate: Jušković završavao prljave poslove u Budvi, doveo i Božovića na vlast

"Kao i tada i sada mislimo za gospodina Juškovića da je vrlo ciljano iz jedne beogradske kafane došao u Budvu kako bi kroz svoju funkciju, iako to nije niti normalno niti moralno, podržao jednu političku grupaciju imenovanjem Mila Božovića na funkciju predsjednika opštine i samim tim u velikoj mjeri uticao na lokalne izbore dajući mu veliku prednost”

6730 pregleda 27 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Budvanske Demokrate ustvrdile su da je nekadašnji predsjednik Odbora povjerenika Opštine Budva Nebojša Jušković ne malim dijelom doprinio trenutnoj katastrofalnoj situaciji u koje se nalazi Budva.

U toj partiji, kako kažu, nijesu iznenađeni što Jušković nije prošao bezbjednosne procjene Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), zbog čega nije imenovan u Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo, te su ga optužili da je u Budvi, prije dvije godine doveden na čelo Odbora povjerenika kako bi završio "prljave poslove".

"Moramo i ovaj put da se obratimo građanima Budve jer iz dana u dan dobijamo javne potvrde da smo bili u pravu kada smo upozoravali za mnoge stvari i evo vidimo da se nažalost dosta toga obestinilo. Danas imamo potvrdu za čuvenog gospodina Juškovića koji je u jednom, ne malom dijelu, kao predsjednik Odbora povjerenika kojeg je imenovalo Ministarstvo finansija 43. Vlade, doprinio današnjoj katastrofalnoj situaciji u Budvi. Ne možemo zaboraviti njegovu odluku da se zabrani prisustvo sjedicama Odbora povjerenika, tada već bivšim odbornicima odborničkog kluba Demokrate Budva, koji su u svojstvu građana htjeli da im prosustvuju. Apsolutno isto je radio i DPS”, naveli su u saopštenju iz opštinskog odbora Demokratske Crne Gore i dodali:

“Kao i tada i sada mislimo za gospodina Juškovića da je vrlo ciljano iz jedne beogradske kafane došao u Budvu kako bi kroz svoju funkciju, iako to nije niti normalno niti moralno, podržao jednu političku grupaciju imenovanjem Mila Božovića na funkciju predsjednika opštine i samim tim u velikoj mjeri uticao na lokalne izbore dajući mu veliku prednost”, naglasili su iz ove partije.

Ističu da je Jušković donosio i druge jako sporne odluke.

“Jedna od tih odluka je vezana za gradski bazen Pizanu o kome su povjerenici odlučivali iako sigurno nisu ni znali gdje se on fizički nalazi. Naravno ta odluka nikada nije zaživjela jer je bila neprimjenjiva i loša za građane.Znajući da je gospodin Jušković padobranac i čuveni paraglajder sigurni smo da ga vjetar nije baš slučajno donio u Budvu nego se baš namjenski i po direktivi spustio kako bi završio određene prljave poslove. Iako zna da se dobro bori sa vjetrovima što dokazuje da je opstao u 40, 41, 42. i briljirao u 43. Vladi ipak je aterirao u 44. Smatramo da je u njegovom slučaju jako upotrebljiv Njegošev stih 'vrijeme je majstorsko rešeto' jer sve prije ili kasnije ispliva na površinu”, zaključuje se u saopštenju budvanskih Demokrata.

Bonus video: