Jušković: Nisam ja doveo Božovića za predsjednika Opštine, nego građani i Demokrate

Jušković upitao "zbog čega Dženan Kolić protivzakonito želi da na čelo ACV postavi visoko pozicioniranog predstavnika bezbjedonosnih službi Đukanovićevog režima"

7244 pregleda 7 komentar(a)
Jušković, Foto: Vuk Lajović
Jušković, Foto: Vuk Lajović

Nekadašnji predsjednik Odbora povjerenika Opštine Budva Nebojša Jušković odbacio je optužbe budvanskih Demokrata da je on postavio Mila Božovića za predsjednika Opštine.

Demokrate su juče optužile Juškovića da je prije dvije godine poslat u Budvu da bi završavao "prljave poslove".

“Želim da iznesem.par činjenica ne želeći da se spustim na nizak nivo političke kulture i insinuacija što konstantno budvanske Demokrate rade kada javno vrše napade na mene. Naime, nisam ja doveo gospodina Mila Božovića na funkciju predsjednika Opštine Budva nego građani Budve i vi. Gospodin Milo Božović je bio drugorangirani na listi DF, a vi sa njima potpisali koalicioni sporazum i vršili lokalnu vlast. Prirodno je bilo da kada je gospodin Marko Bato Carević podnosio ostavku i predlozio gospodina Mila Božovića, Odbor povjerenika podrži, jer smo na početku rada naglasili da se nećemo miješati u međupartijske sukobe u Budvi”, naveo je Jušković u reagovanju.

Izborom Mila Božovića za predsjednika, kako je dodao, u potpunosti su ispoštovali demokratske principe (izabrali drugorangiranog) i nepristrasnost.

“Što vi znate, jer je sekretar Skupštine iz Vaših redova ostao na tom mjestu i pored pokušaja dijela DF da se smijeni. Moram istaći imao sam korektnu saradnju sa sekretarom Skupštine. Kada je u pitanju bazen Pizana, gospodo Demokrate, ima li kud prirodnije da se Opštini vrati opštinska imovina i uknjiži na nju.Smatrao sam i sad smatram da je to moj lični uspjeh,jer sumnjive privatizacije po modelu DPS a kod mene stvaraju otpor. Podsjetiću vas da ste vi kada ste bili u opoziciji, a DPS na vlasti predlagali ono zbog čega me sada napadate. Neka građani Budve procijeni o čemu se radi. Na kraju ću Vam postaviti pitanje zbog koga bi se Vi i vrh DCG trebao dobro zamisliti - zbog čega Dženan Kolić protivzakonito želi da na čelo ACV postavi visoko pozicioniranog predstavnika bezbjedonosnih službi Đukanovićevog režima”, zaključio je Jušković.

Bonus video: