Demokrate: Mi bi mogli reći da bi vlast u slučaju ulaska BS prvo trebalo da napusti DF, ali ne podučavamo...

"Djelujemo partnerski, što smo pokazali i našim pristupom jesenas i to par dana nakon što je DF odlučio da protivpravno smijeni predsjednika SO Zeta iz redova Demokrata", ističe se u saopštenju Demokrata

16181 pregleda 34 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Upravo bi mi mogli reći da bi vlast, za slučaj ulaska Bošnjačke stranke (BS), prvo trebalo da napusti Demokratski front (DF), ali mi ne podučavamo, niti dijelimo lekcije kolegama sa kojima zajedno vršimo vlast, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na izjavu Milana Kneževića koji je na Srpskoj televiziji rekao da ako Demokrate nisu zadovoljne ulaskom BS u vladu neka je napuste.

"Djelujemo partnerski, što smo pokazali i našim pristupom jesenas i to par dana nakon što je DF odlučio da protivpravno smijeni predsjednika SO Zeta iz redova Demokrata", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je nakon što su krajem avgusta glavni odbori Pokreta Evropa sad (PES) i BS donijeli odluke da podržavaju formiranje Vlade bez Koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), ZBCG javno saopštio da:"ovo što Spajić najavljuje, kao obrise buduće Vlade je ne samo cementiranje nasljeđa Đukanovićeve vlasti, već i njegovo aktivno vraćanje u političku arenu".

"Razumjećete, nijesmo tu da ispunjavamo dogovor Bošnjačke stranke i DF-a, niti da se bavimo malicioznim komentarima, već da u partnerstvu bezbjednosnog sektora sa Novovićem, Markovićem i drugima nastavimo odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. I nećemo dozvoliti da isto ospori ili oslabi Bošnjačka stranka, čije rukovodstvo nije osudilo monstruozne skaj aktivnosti visokopozicioniranih funkcionera u tadašnjem bezbjednosnom sektoru, a za čije aktivnosti su lažno optuživali lidere DF-a", piše u saopštenju Demokrata.

"Vijesti" su ranije objavile da se Nova srpska demokratija (NSD) i DNP načelno ne protive tome da u Vladu Milojka Spajića osim njih uđe i BS, koja nije potpisnica koalicionog sporazuma o vlasti, dok su Demokrate izričito protiv toga.

Bonus video: